Golavt logo Domači nogomet

22. krog - delitev točk v Krškem.

Prva tekma v nedeljo je bila odigrana v Krškem. Za Krčane bo sedaj vsaka tekma kvalifikacijska, Celjani pa bodo poizkušali držati priključek z Domžalami in Aluminijem, predvsem pa tudi paziti, da ne padejo v kakšno negativno serijo.

Do prve pol priložnosti so prišli gostje, ko je s strelom od daleč streljal Vidmajer in zadel vratnico. V prvih 15 minutah je bila tekma zelo izenačena, lepo priložnost je imel predvsem Vukušić po podaji Volaša, vendar je streljal mimo. V 16. minuti pa je po podaji in prodoru z leve strani v kazenski prostor domačih, branilec gostov Brecl nastreljal samo zunanji del mreže. V 21. minuti pa je po podaji iz prostega strela, čez vrata domačega vratarja Zalokarja, za las streljal Stojinović. Kmalu zatem so domačini izvajali kot, do strela je prišel Cetina, vendar je prišlo do prekrška nad vratarjem Jurharjem. Najbolj viden igralec domačinov, Da Silva, je v 27. minuti streljal čez vrata gostov. Potem pa nekaj minut zatišja, v 41. minuti pa lep strel Piška po tleh v desni kot vratarja Zalokarja, ki je strel lepo ukrotil. Komentatorju pa svetujem, da se malo pouči o nekaterih nogometnih besedah. Ni bila prepuščena podaja, ampak žoga.

Prva tekma v nedeljo je bila odigrana v Krškem. Za Krčane bo sedaj vsaka tekma kvalifikacijska, Celjani pa bodo poizkušali držati priključek z Domžalami in Aluminijem
Uredništvo Golavt

V prvih 45 minutah smo spremljali enakovredno igro, glede na vetrovne razmere je bilo kar malo nerazumljivo, da ekipi nista več igrali po tleh. To je omenil tudi komentator, s čimer se strinjam. V drugem polčasu se je upalo na boljšo tekmo in tudi kakšen zadetek.

Drugih 45 minut se je začelo udarno. Takoj na začetku je imel 100% priložnost najboljši igralec gostov Požeg Vancaš, ko je z nekaj metrov streljal čez domača vrata. V 48. minuti pa je po prodoru iz 20 metrov streljal domači igralec Petrović – žoga je zletela čez vrata. V prvih 10 minutah so imeli domači kar nekaj obetavnih situacij iz desne strani. Vendar uspeha ni bilo. Nato pa prvi zadetek. V 55. minuti je po dolgi akciji in tudi nekaj sreče (žoga se je dvakrat srečno odbila), sam pred Zalokarja prišel Požeg Vancaš in ga premagal z nizkim strelom. To je pomenilo še dodatne težave domačih v boju za obstanek. Domačini so postajali vse bolj nervozni, to se je videlo tudi pri njihovih grobih posredovanjih. 

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180

V 63. minuti je po podaji iz kota poizkusil Vojković, vendar je žoga na žalost domačih navijačev zletela visoko čez vrata. V bistvu so domači do takrat še najbolj grozili gostom po nevarnih podajah iz kota, ki jih je izvajal Da Silva. Potem pa res lep prodor in preigravanje domačega Kordića, žoga je zletela ob desni vratnici. V 72. minuti se je Zalokar skoraj zapletel, ko je ustavljal žogo. Na koncu Lotrič ni prišel do žoge. Od vodstva gostov so več napadali domači – kar je razumljivo – gostje pa so bolj kot ne igrali na protinapade. Potem pa lepa priložnost za domačine iz prostega strela. Sodnik Šmajc je po prekršku Stojinovića pokazal, da se bo izvajal prosti strel, nekje iz 20 metrov. Je pa ob tem posredovanju prišlo do poškodbe Stojinovića, ki ga je zamenjal Flis. In prišlo je do izenačenja. Da Silva je streljal, žoga se je odbila od živega zidu in prevarala Jurharja.

Domači so izenačili. Obetalo se je napetih zadnjih 10 minut in sodnikov podaljšek. Omenjeni Flis je v nadaljevanju slabo posredoval, po podaji iz kota pa je bilo nevarno pred vrati Jurharja, ki je zletel v prazno. Domačini so se od zaostanka naprej res trudili, da spreobrnejo izid. Potem pa fliper v 87. minuti v kazenskem prostoru gostov, žoga pa mimo vrat. Nato pa že v sodnikovem podaljšku res lepa prioložnost za goste. Na voljo so imeli prosti strel iz približno 20 metrov. Požeg Vancaš je streljal visoko čez domača vrata. Ostalo je pri neodločenem izidu.

V dokaj izenačeni tekmi so lahko nezadovoljni oboji. Celjani so prišli po vse tri točke, Krčani pa jih nujno potrebujejo v boju za obstanek.

Krško v naslednjem krogu gostuje v Murski Soboti, Celjani pa gostijo vroči Triglav.


Avtor članka:

Janez Borovnica

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Članek še ni bil komentiran.

Golavt logo Oddaje

Večni derbi pripadel Mariboru

V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru. Tv oddaja | 80. oddaja | 02. okt 2019
V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru.


Preberite več


Sara Ketiš

V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš. Podcast | 79. oddaja | 29. sep 2019
V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš.


Preberite več

Golavt logo Novice

Olimpiji derbi ljubljanske kotline

Marko Terlikar | 31. mar 2019 | Prva liga

O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti. O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti.
Preberite več


Lyon le še korak do ubranitve naslova

Marko Terlikar | 28. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj. Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj.
Preberite več


Lyon boljši na prvem dvoboju lanskih finalistov

Marko Terlikar | 21. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna. Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna.
Preberite več


Aluminij z zmago do prvih pomladnih točk

Gorazd Jesenovec | 17. mar 2019 | Prva liga

V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0 V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: