Golavt logo Domači nogomet

22. krog - pomembna zmaga Rudarja

V Velenju se je ob 15.30 začela tekma med domačim Rudarjem in gosti iz Murske Sobote. Ta tekma je ogromno pomenila obema nasprotnikoma. Rudar bi z zmago skoraj ujel Muro, ta pa bi z zmago prišla v bolj mirne vode.

Tekma se je začela dokaj enakvredno, do prve priložnosti pa so prišli gostje, ko je po podaji Koutra njegov soigralec iz težkega položaja iz strani zadel prečko. Gostje so spet imeli lepo pomoč svoji zvestih navijačev, v prenosu jih je bilo nekajkrat kar lepo slišati. Nato pa naslednje razburjenje, ko je Šturm dobil rumeni karton zaradi posredovanja nad Kobiljarjem. Vinčič ga je kar strogo dosodil. V 20. minuti pa je upravičeno domačemu kapetanu Kašniku pokazal drugi rumeni karton in posledično rdečega. Tako je govoril komentator Bavec, v resnici pa je rumeni karton dobil Ćosić. Kot ni omenil strela iz gostov iz desne strani, ko je žoga zletela mimo vratnice. V prvih malo več kot 20 minutah so nekaj več od igre imeli gostje, domačini pa so se organizirano branili. V 25. minuti pa je Karničnik nastreljal Kašnika, gostje so imel kot. Karničnik je po tej podaji iz kota streljal visoko čez vrata. V 29. minuti pa je po podaji Ćosića mimo desne vratnice streljal Krefl. Nato pa je po kotu gostov v 32. minuti, Maroša čisto za malo zgresil. V 34. minuti pa odlična podaja iz strani Radića, Arap pe je z glavo streljal naravnost v gostujočega vratarja. Do konca prvega polčasa je bilo še nekaj polpriložnosti, več na strani gostov, vendar se rezultat ni spremenil.

V Velenju se je ob 15.30 začela tekma med domačim Rudarjem in gosti iz Murske Sobote. Ta tekma je ogromno pomenila obema nasprotnikoma.
Uredništvo Golavt

V prvih 45 minutah smo spremljali dokaj povprečno tekmo.

Na začetku drugega polčasa pa malo bolj podjetnejši Rudar, vendar večje priložnosti ni bilo. Bilo je kar nekaj prekinitev, prave igre z obeh strani pa ne. Bolj se je pazilo, da se zadetka ne dobi, kot se ga da. Nato pa prva resna priložnost v 52. minuti. Situacija za Rudar je bil res lepa, vendar do končnega strela ni prišlo. Potem pa slabo posredovanje domačega vratarja, vendar Mura tega ni izkoristila, kot protinapada tudi domači ne. V 60. minuti pa strel ali podaja Kousa, to je vedel samo on. V 61. minuti pa po po podaji iz strani gostov veliko sreče za domače. Nihče od gostujočih napadalcev ni spremljal te podaje. V 64. minuti pa protinapad domačih in fantastična obramba Obradovića po strelu Škofleka. Igra se je v teh trenutkih malo razživela. Pa je prišla 66. minuta, Karničnik pa iz bližine mimo. Potem pa Radan pravočasno pred Sirkom. V teh minutah je imela Mura več od igre. Potem pa je spet prišlo nekaj minut zatišja. 

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180

V 75. minuti pa je menjava Bobičanec lepo podal, z glavo pa je v zadnjem trenutku pred Sirkom lepo posredoval Kašnik. V naslednji minuti pa je udaril Krefl – res mu privoščim po vseh težavah, ki jih je imel. Črnčič mu je lepo podal, Krefl pa je lepo zadel v daljši kot. Sicer pa Krefl pri Rudarju igra v zvezni vrsti. Šimundža je ob zaostanku reagiral in v igro poslal napadalno usmerjenega Ćerimagića. S tem je Rudar dobil več prostora, so se pa Velenjčani postavili v obrambni blok. Potem pa katastrofalna napaka gostujočega igralca, sam je pred vratarja prišel Radić, vendar za malo streljal mimo. Mura je do konca tekme napadala, sledil je 5-minutni sodnikov podaljšek v katerem zadetka ni bilo in Rudar se je razveselil izredno pomebne zmage. Muraši pa morajo nehati »živeti« na tekmah proti Mariboru, Olimpiji in Domžalam. Deveta Gorica je samo štiri točke zadaj.

V naslednjem krogu Rudar gostuje v Kidričevem, Mura pa domi gosti zadnje Krčane.

Značke:

Deli z drugimi:


Avtor članka:

Janez Borovnica

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Članek še ni bil komentiran.

Golavt logo Oddaje

Večni derbi pripadel Mariboru

V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru. Tv oddaja | 80. oddaja | 02. okt 2019
V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru.


Preberite več


Sara Ketiš

V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš. Podcast | 79. oddaja | 29. sep 2019
V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš.


Preberite več

Golavt logo Novice

Olimpiji derbi ljubljanske kotline

Marko Terlikar | 31. mar 2019 | Prva liga

O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti. O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti.
Preberite več


Lyon le še korak do ubranitve naslova

Marko Terlikar | 28. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj. Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj.
Preberite več


Lyon boljši na prvem dvoboju lanskih finalistov

Marko Terlikar | 21. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna. Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna.
Preberite več


Aluminij z zmago do prvih pomladnih točk

Gorazd Jesenovec | 17. mar 2019 | Prva liga

V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0 V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: