Golavt logo Domači nogomet

23. krog Napovednik

23. krog se bo v soboto ob 14.45 začel v Celju, kjer bo na Areni Z'Dežele gostoval Triglav. Gorenjci so vroči, to govorijo tudi tri zaporedne zmage. Po točkah so se v prejšnjem krogu zelo približali Muri, če pa bi premagali še Celjane, pa bi se na dve točki približali tudi njim. Izkušnje Mertlja, Svrake in tudi Crnova jim pridejo zelo prav. Čeprav je bil jeziček na tehtnici pri zmagi proti Olimpiji, njen bivši član David Tijanić, ki je bil zelo blizu prestopa na Poljsko. Vsaka serija se enkrat konča, veliko pa Triglavu pomeni vrnitev Majcna. Prepoved nastopa ima Žan Kumer.

23. krog bo sicer v znamenju večnega derbija v Stožicah, vendar bodo tudi ostale tekme izredno pomembne. Tako tiste v boju za Evropo kot v boj za obstanek.
Danilo Vezjak

Celjani na drugi strani so spomladanski del začeli nekako po pričakovanjih. Takšna je tudi njihova igra. Od izredno dobre, do situacij v igri, ki trenerju Kosiču sigurno niso všeč. Predvsem niso bili zadovoljni z zadnjo tekmo, ko so (le) remizirali proti zadnjemu Krškemu. Je pa v formi njihov glavni adut Požeg Vancaš, ki pa je selektor Kek pri izbiri igralcev za začetek kvalifikacij za EP2020 »spregledal«. Pri Celjanih ni kaznovanih. Tekmo bo sodil Slavko Vinčič, delegat bo Sandi Kranjec.

Potem ob 17.00 sledi dvoboj Mure in Krkškega na Mestnem stadionu Fazanerija. Domačini so po dveh neodločenih izidih proti ekipama, ki sta boljši od njih (Maribor in Domažale) izgubili proti Rudarju v Velenju. S tem so prišli v nevarne vode, ker deveto mesto ni več daleč. Sicer pa trener Šimundža vseskozi ponavlja, da je njihov prvi cilj obstanek, ampak teh njegovih besed nekateri mediji ne jemljejo resno. Zmaga proti Krčanom je z njihovega stališča nujna, ker si ne predstavljam pod kakšnim pritiskom bodo lahko, če slučajno izgubijo in Gorica recimo premaga Domžale.

Pri Muri je kaznovan eden njihovih boljših igralcev Šturm. Spet pa se bom ponovil. Za Krško je vsaka tekma kvalifikacijska, vsak poraz ali tudi neodločen izid jih oddaljuje od obstanka. Vsaka zmaga, ta bo slejkoprej prišla, pa jim daje upanje in voljo za naprej. Manjkal bo Luka Volarič. Sodnik bo Rade Obrenović, delegat pa Danilo Levačič.

Ob 20.45 je v Stožicah na spredu večni derbi. O njem pa več besed v posebnem članku.

V nedeljo ob 17.00 v Kidričevem nadaljujeta domači Aluminij in Rudar. Aluminij je v rezultatski krizi, ne pa v sami krizi igre, kar je bilo lepo videti v dvoboju proti Mariboru. Zanekrat je njihova zaloga točk še lepa, tudi njihov trener Bogatinov pa vseskozi ponavlja, da je prvi cilj obstanek, kar je tudi razumljivo. V jesenskem delu so prekosili sami sebe, so se pa za posladek tako kot Mura uvrstili v polfinale pokala. Morda se sliši čudno, ampak zaradi tega bodo imeli zgoščen urnik, ki lahko še bolj vpliva na njihove igre. Res se jim pozna odsotnost Kidriča, Glihe in Tahiraja. Imajo kar velik problem z doseganjem zadetkov, sama igra pa kot že rečeno ni slaba.

Rudar na drugi strani igra po sistemu toplo-hladno. Visokemu porazu proti Domžalam sta sledila dve zmagi, proti Krčanom in Murašem – to sta bili dve zlata vredni zmagi, ki sta zmanjšali pritisk na Pušnika in njegove varovance. Igra ni bila v teh dveh tekmah nič posebnega, ampak najbolj pomembne so tri točke in nič drugega. Tekmo bo sodil Dejan Balažič, delegat bo Danijel Žalik.

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180

Zadnja tekma 23. kroga pa bo tu v Novi Gorici, kjer jaz živim. K še vedno grogiranim domačinom prihajajo visokoleteče Domžale, ki so že znale izgubljati v Športnem Parku Nova Gorica (19.08.2018). Plavi točke potrebujejo kot Sahara vode. Njihov niz brez točk, predvsem pa porazov, je res že predolg in jim ni v čast. Paradoksalno je, da na tekmi v Mariboru, kjer so izgubili, sploh niso igrali slabo. Ampak njim štejejo samo točke, pa če je to tekma proti zadnjeuvrščenemu ali ekipi, ki se bori za Evropo in je po vseh merilih po kakovosti tretja v državi. Novi trener Bašić še ni povezal vseh niti igre, razveseljivo je, da se je z zadetkom v Mariboru mogoče prebudil Kotnik. Bašić še ni pod pritiskom, če pa sledi še en poraz, potem pa se bo zgodilo tudi to.

Gostje prihajajo v Gorico po dveh visokih zmagah doma in remijem iz Murske Sobote s katerim so bili zadovoljni. Njihova igra je boljša odkar pri rumenih ni več izkušenih Kirma in Ibraimija. V zadnjem času blesti predvsem mladi Gnezda Čerin in nagrada je prišla. Selektor Kek ga je namreč vpoklical v reprezentanco za začetek kvalifikacij. Tudi njihova vratarska pridobitev Kerševan Santini kaže dobro formo, saj sta prejšnji izbiri Mulalić in Milić od njegovega prihoda prikovani na rezervno klop. Santini je sicer posojen s strani hrvaškega prvoligaša Osijek.

Pred kratkim pa je njihov športni direktor Oražem gostoval v oddaji Goool, pa sem pričakoval, da se bo z voditeljem kaj pogovarjal na temo sodnikov. In sicer o tem, ali bi bilo mogoče dobro za slovenski nogomet, da bi tudi mi imeli nekakšno »Oko sokolovo« kot Hrvati. Vendar do takšnega pogovora ni prišlo. Glavni sodnik bo Asmir Sagrković, delegat pa Stojan Bole.


Avtor članka:

Janez Borovnica

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Članek še ni bil komentiran.

Golavt logo Oddaje

Večni derbi pripadel Mariboru

V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru. Tv oddaja | 80. oddaja | 02. okt 2019
V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru.


Preberite več


Sara Ketiš

V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš. Podcast | 79. oddaja | 29. sep 2019
V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš.


Preberite več

Golavt logo Novice

Olimpiji derbi ljubljanske kotline

Marko Terlikar | 31. mar 2019 | Prva liga

O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti. O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti.
Preberite več


Lyon le še korak do ubranitve naslova

Marko Terlikar | 28. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj. Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj.
Preberite več


Lyon boljši na prvem dvoboju lanskih finalistov

Marko Terlikar | 21. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna. Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna.
Preberite več


Aluminij z zmago do prvih pomladnih točk

Gorazd Jesenovec | 17. mar 2019 | Prva liga

V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0 V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: