Golavt logo Ženski nogomet

Ali srce še bije za Slovenijo?

Po klubskem začetku proti koncu februarja se nezadržno  približuje tudi nov ciklus kvalifikacij za nogometno evropsko prvenstvo leta 2020, ki bo prvič potekalo v dvanajstih različnih mestih po vsej Evropi (London, Munchen, Rim, Baku, Sankt Peterburg, Bukarešta, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budimpešta, Glasgow in Kobenhavn).

Tokrat nekaj besed o reprezentanci, ki bo letos v ostrem tempu v petih terminih odigrala do konca leta kar deset kvalifikacijskih tekem.
Uredništvo Golavt

 Na turnir ne bo neposredno uvrščenih ekip, tako, da se bo v kvalifikacijah pomerilo 55 reprezentanc v desetih skupinah. Prvouvrščeni ekipi v vsaki skupini in še štiri ekipe iz lige narodov bodo udeleženci EURA  2020. Po neuspešni drugi eri Srečka Katanca in nekako vsiljeni poti Tomaža Kavčiča, ki se v ligi narodov ni veselil niti ene same zmage, se je na selektorsko mesto znova usedel retorično všečen Matjaž Kek, ki bo skušal Slovenijo dvigniti iz apatije in zaspanosti v zadnjem obdobju, ko nas je premagoval že vsak, ki je imel pet minut časa. Ali srce še bije za Slovenijo v navijaškem smislu ali v tekmovalnem po hamletovsko biti ali ne biti. S tem vprašanjem si najbrž glave ne belimo tisti pravi navijači, ki smo z reprezentanco v dobrem in slabem.

Novi stari selektor Matjaž Kek je po uspešni klubski zgodbi na Reki  prevzel zahtevno vlogo, kako povrniti deželi na sončni strani Alp vsaj nekaj nekdanjega blišča in slave, predvsem pa tiste borbenosti in želje, ki sta nas ob primanjkljaju kvalitete  vseeno že trikrat popeljali na veliko tekmovanje (evropsko 2000, svetovno 2002 in 2010). Začetni zagon Matjaža Keka in boljša komunikacija z mediji in igralci dajeta slutiti, da se nam obetajo boljši reprezentančni časi. To naj bo tudi navdih za vse zveste navijače in tudi tiste, ki ob slabih rezultatih radi preštevajo igralce na ič, naj napolnijo Stožice na prvi tekmi z Makedonijo 24. marca. Prva tekma kvalifikaij bo že tri dni prej v Izraelu od koder bi bilo dobro prinesti vsaj točko.

Igralski kader je širok in dokaj kvaliteten. Vsi akterji (NZS, selektor, strokovno vodstvo,igralci in navijači) morajo dihati kot eno in verjeti v dobro delo in rezultate. Na neuradnem testu s Kitajsko U25 v Španiji se je videlo nekaj igralcev, ki bi bili zanimivi za vnaprej, predvsem sta mi bila všeč  napadalca Andres Vombergar in Luka Zahovič, ki sta oba zatresla mrežo Kitajcev. V ozadju imamo nekaj obetavnih  talentov (Zajc, Gnezda Čerin, Bijol, Štulac, Požeg Vancaš, Sorčan, Gorenc Stankovič, Mlakar,…), ki jih je potrebno samo še zbrusiti v »diamante«. Med vratnici se vrača Jan Oblak, ki je imel komunikacijski šum s Kavčičem,  Kevin Kampl pa je dal Keku kot kaže dokončno košarico.

Naloga Matjaža Keka bo sestaviti mozaik igralcev, ki jim ne bo prioriteta nova frizura ali nov tatu in kako to pokazati na družabnih omrežjih, ampak kako pustiti srce na igrišču, se spodbujati med seboj in teptati travo, tako kot  je  to počela prva generacija, ko se je prvič uvrstila na veliko tekmovanje. Na nas navijačih pa je da do vrha napolnimo Stožice ali Ljudski vrt in ponovno dokažemo, da nismo samo "skijaši#, čeprav to prav zdaj odlično dokazujemo na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Areju. 

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180

Po dvajsetih letih bi bilo lepo zopet spremljati slovensko reprezentanco na prvenstvu stare celine. To si moramo želeti vsi, ki nam je nogomet "droga". Srce še vedno bije za Slovenijo, moje sigurno. Rad imam nogomet.

Avtor članka:

Gorazd Jesenovec

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Članek še ni bil komentiran.

Golavt logo Oddaje

Večni derbi pripadel Mariboru

V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru. Tv oddaja | 80. oddaja | 02. okt 2019
V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru.


Preberite več


Sara Ketiš

V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš. Podcast | 79. oddaja | 29. sep 2019
V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš.


Preberite več

Golavt logo Novice

Olimpiji derbi ljubljanske kotline

Marko Terlikar | 31. mar 2019 | Prva liga

O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti. O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti.
Preberite več


Lyon le še korak do ubranitve naslova

Marko Terlikar | 28. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj. Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj.
Preberite več


Lyon boljši na prvem dvoboju lanskih finalistov

Marko Terlikar | 21. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna. Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna.
Preberite več


Aluminij z zmago do prvih pomladnih točk

Gorazd Jesenovec | 17. mar 2019 | Prva liga

V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0 V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: