Golavt logo Domači nogomet

Andres Vombergar: Moja želja je bil Nantes

Vprašanja našega nogometnega portala je, v Sloveniji popularni Vombi, imel že od prejšnje sobote. Vendar smo bili dogovorjeni, da bo odgovoril, ko bo prestop v rusko Ufo končan. To se je zgodilo na zadnji dan prestopnega roka v Rusiji, Vombergar pa je »končno« podpisal triinpolletno pogodbo. Rusi so bili res natančni, pregledan je bil od glave do pete. Na koncu se je ne glede na vse odlično razpletlo za glavnega akterja zgodbe. Čas je, da Andrej igra samo nogomet, vse te zgodbe okoli njega absolutno niso bile potrebne. 

Kako se počutite trenutno?

Odlično. Zdaj že en teden treniram z Ufo. Počasi se spoznavam z novimi igralci,veliko mi pomagata Bojan Jokić in Lovro Bizjak. Mislim, da bi bilo brez njiju dosti težje.

Je ta situacija primerljiva s tisto v poletju 2018, ko je bivši trener Stolica rekel, da niste dovolj dobri za Olimpijo?

Ne, zdaj je to čisto druga zgodba, tudi perspektive so boljše. Takrat res nisem vedel, kaj se dogaja.

Andreja, ki mu je všeč, da se ga tako kliče v Sloveniji, ni potrebno posebej predstavljati. Dal je že veliko intervjujev, ta pa je prvi po odhodu iz Olimpije.
Danilo Vezjak

Kaj nogometašu roji po glavi, ko je toliko časa stran od svojih soigralcev?

Težko je bilo. Soigralci so dobro trenirali z ekipo, jaz pa sam na igrišču. Čeprav sem imel bronhitis in zato nisem šel v Turčijo, so mi iz Olimpije dali vedeti, da ne računajo več name in da delajo na prestopu.Na začetku je je bil to Nantes, potem Rapid in na koncu Ufa - sicer je Olimpija že od začetka ciljala na Rusijo.

Kaj vam pomeni Olimpija? Toliko stvari se je zgodilo okoli vas v tem letu in pol, da se včasih vprašam, ali vam je kdaj žal, da ste se poleti 2017 odločili za prihod k zeleno-belim.

Olimpija je bila v tem letu in pol kot moja druga družina. V zadnjem poletju je res bilo težko, saj me niso dali niti na seznam za Evropo, veliko se je tudi govorilo v medijih. Sploh pa mi ni žal za to odločitev, hotel sem spoznati nogomet v Sloveniji in mislim, da mi je uspelo tudi kaj dokazati. Predvsem sem vesel, kako me ljudje podpirajo.

Ste zadovoljni s tem, kar ste pokazali v Ljubljani? Komu ste najbolj hvaležni v vsem tem času?

Res sem zadovoljen, ampak mislim tudi, da bi lahko še več dal. V vsem tem času se lahko zahvalim vsem, ki so verjeli vame. Družina, soigralci, strokovni štab in seveda navijači.

Je bil prestop v Francijo in Avstrijo res zelo blizu? Ker je iz pisanja drugih medijev razvidno, da se je predsednik Mandarić odločil, da nobena od teh ponudb ni bila zadovoljiva. Kje pa bi vi raje igrali oziroma za katero ponudbo ste navijali, če lahko tako vprašam?

Res smo bili blizu Nantesa, bil bi to prestop v zelo močno ligo. A je Olimpija zavrnila ponudbo, ker so verjetno mislili, da bodo drugje več iztržili, kar pa se ni zgodilo.

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180

Da se vrnem na lansko šampionsko sezono, v kateri ste bili ne glede na vse eden tistih, ki je največ prispeval k naslovu (zadetek v Mariboru). Ste bili zadovoljni z njo in s svojo vlogo v ekipi, ki jo je vodil Bišćan?

Tako kot se je razpletlo, sem bil res zadovoljen. Logično bi rad igral več minut, ampak se zavedam, da je treba včasih tudi iz klopi pomagati.

Ste zadovoljni s prestopom k ruski Ufi?

Ja, res je to dober korak v moji karieri.

So osebni pogoji primerljivi s tistimi, o katerih je govoril predsednik Mandarić?

Recimo, da bodo primerljivi le v primeru , da dobim vse premije zazmage in gole. Verjetno g. Mandarić verjame, da bom to dosegel, zato je govoril o teh številkah.

V vsakem primeru je to stopnica višje. Katera pa je tista liga kamor vas najbolj vleče?

Mislim da Španija. Zaradi jezika in kulture, ki mi je blizu in ker si res želim, kdaj igrati proti Messiju.

Kaj vse to pomeni za reprezentanco? Mislite, da bo sedaj težje se prebiti v reprezentanco, ko kar nekaj časa niste trenirali s prvo ekipo.

Čeprav skoraj dva tedna nisem treniral s prvo ekipo zaradi bolezni in prestopa, zdaj že en teden normalno treniram z Ufo. Prvenstvo se začne naslednji teden in upam, da bom že igral.  Počutim se dobro in bom kmalu na nivoju.

Kaj vam je pomenil tisti zadetek v Marbelli?

Čustveno - najboljše, kar sem doživel v nogometu.

Ste na pripravah imeli občutek, da novi selektor resno računa na vas v prihodnosti?

Mislim, da sem korektno odigral prijateljsko tekmo in tudi zadel. Bil sem zadovoljen. Upam, da so bili tudi v strokovnem štabu zadovoljni z menoj.

Na koncu pa še zadnje vprašanje. Imate kakšno posebno sporočilo za navijače? Predvsem, seveda, Olimpije

Navijačem se lahko samo zahvalim. Odkar sem prišel v Ljubljano julija 2017, sem čutil vašo podporo. Najbolj pomembno je to bilo takrat, ko sem bil na stranskem tiru. Ko nisem igral. In ko sem se vrnil na tisti tekmi proti Domžalam. Takšno dobro vzdušje in tako dobro energijo ne bom nikoli pozabil.


Avtor članka:

Janez Borovnica

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Članek še ni bil komentiran.

Golavt logo Oddaje

Večni derbi pripadel Mariboru

V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru. Tv oddaja | 80. oddaja | 02. okt 2019
V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru.


Preberite več


Sara Ketiš

V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš. Podcast | 79. oddaja | 29. sep 2019
V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš.


Preberite več

Golavt logo Novice

Olimpiji derbi ljubljanske kotline

Marko Terlikar | 31. mar 2019 | Prva liga

O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti. O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti.
Preberite več


Lyon le še korak do ubranitve naslova

Marko Terlikar | 28. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj. Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj.
Preberite več


Lyon boljši na prvem dvoboju lanskih finalistov

Marko Terlikar | 21. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna. Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna.
Preberite več


Aluminij z zmago do prvih pomladnih točk

Gorazd Jesenovec | 17. mar 2019 | Prva liga

V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0 V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: