Golavt logo Domači nogomet

Gorica končno do zmage

Ob 20.00 je bila v Športnem parku Nova Gorica na sporedu še zadnja tekma 23. kroga PLTS. Tudi domači plavi pa so poskrbeli, da gostje v tem krogu na gostovanjih niso prišli niti do ene zmage. Čast gostov je v Ljubljani s točko reševal Maribor. Rumeni iz Domžal so utrpeli prvi poraz v spomladanskem delu, Gorica pa je končno zmagala po 7. oktobru lani in poskrbela za nasmeh Bašića.

Moram reči, da tako napadalne Gorice v osnovni postavitvi še nisem videl. V začetnih prvih 11 je Bašić postavil tri klasične napadalce. Filipovića, Smajlagića in Velikonjo, ki je igral za njima. Tu je bil še Bede in okrepitev Šipek, ki v Domžalah ni dobil priložnosti. Veliko poguma je pokazal s to odločitvijo domači trener. Rožman na drugi strani ni preveč presenetil, mogoče še najbolj z Lazarevićem. Namesto kaznovanega Ibričića pa je začel Hodžić.

Ob 20.00 je bila v Športnem parku Nova Gorica na sporedu še zadnja tekma 23. kroga PLTS. Tudi domači plavi pa so poskrbeli,
Uredništvo Golavt

Prvi polčas je minil v enakovredni igri, mogoče so nekaj več od igre imeli gostje, domači so ne glede na napadalno postavitev, igrali strpno in dokaj agresivno. V 14. minuti je s strani poizkusil Hodžić, Sorčan je brez težav ubranil njegov strel. V 16. minuti so gostje prodirali po levi strani, sledil je predložek, pol visoko žogo je Sorčan odbil, na srečo ni bilo nikjer igralca gostov, ki bi bil sposoben v gol pospraviti odbitek. Potem pa šele prva priložnost domačih. Bede je izvajal prosti strel, na kratko na rob kazenskega prostora je podal Velikonji, ki se je obrnil, streljal, zadel pa igralca gostov. Sledil je kot iz katerga ni bilo nobene nevarnosti. V 29. minuti je iz razdalje ponovno streljal Velikonja, vratar Santini ni imel problemov. To pa je bilo tudi vse v prvem polčasu.

Domači so nujno potrebovali zmago, gostje pa kot, da bi že na drugem gostovanju zapored bili zadovoljni s točko.

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180

Drugih 45 minut se je začelo z zadetkom gostov, po prodori in podaji Nicholsona, je Sorčana premagal Podlogar. Vendar sodniki zadetka niso priznali, piskan je bil prepovedan položaj. Bilo je na meji. Spraševal sem se, kako to, da komentator Bavec ni komentiral te situacije. V 52. minuti pa ne preveč posrečeno izbijanje Sorčana, do žoge je prišel Lazarević, ki je v globino podal Nicholsonu, ta pa je z močnim strelom premagal domačega vratarja. Strel je res bil močan, vendar je Sorčan zadetek dobil v bližji kot. Domačini so bili po tem zaostanku res v škripcih, gostje pa so se preveč zadovoljili in bili na veselje maloštevilnih domačih navijačev kaznovani. Najprej je po podaji Šipka visoko skočil Lipušček, Santini pa je res lepo ubranil njegov strel z glavo. To se je zgodilo v 56. minuti. V 61. minuti pa magična podaja Velikonje v prostor proti Smajlagiću, ki je sam stekel proti Santiniju in ga rutinirano premagal s strelom po tleh. Velikonja dokazuje, zakaj je bil pripeljan. Potem pa 69. minuta. Bede je streljal, Santini posredoval preveč medlo, do odbitka pa je prišel Filipović in rutinirano žogo porinil pod hrvaškim vratarjem v gol za vodstvo domačih. Po tem zadetku pa je domači trener Bašić začel zapirati igro, Rožman pa ni našel rešitve. Gorica je grozila iz protinapadov, za svoje zgrešene priložnostI pa bi lahko bila v sodnikovem podaljšku kaznovana. Po slabem izbijanju domače obrambe, je žoga prišla do gostujočega igralca, ta jo je porinil do Dobrovoljca, z obrambo pa se je izkazal Sorčan in postal eden izmed junakov domače zmage.

Zaslužena zmaga domačih, veselje Bašića je bilo neizmerno. Rožman pa je povedal, da pri zadetku Podlogarja ni bilo prepovedanega položaja.

V naslednjem 24. krogu Gorica gostuje v Velenju, Domžale pa v derbiju kroga gostijo Olimpijo.


Avtor članka:

Janez Borovnica

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Članek še ni bil komentiran.

Golavt logo Oddaje

Večni derbi pripadel Mariboru

V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru. Tv oddaja | 80. oddaja | 02. okt 2019
V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru.


Preberite več


Sara Ketiš

V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš. Podcast | 79. oddaja | 29. sep 2019
V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš.


Preberite več

Golavt logo Novice

Olimpiji derbi ljubljanske kotline

Marko Terlikar | 31. mar 2019 | Prva liga

O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti. O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti.
Preberite več


Lyon le še korak do ubranitve naslova

Marko Terlikar | 28. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj. Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj.
Preberite več


Lyon boljši na prvem dvoboju lanskih finalistov

Marko Terlikar | 21. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna. Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna.
Preberite več


Aluminij z zmago do prvih pomladnih točk

Gorazd Jesenovec | 17. mar 2019 | Prva liga

V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0 V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: