Golavt logoTuji nogomet

Je Solskjaer pravi naslednik Fergusona?

V rdečem delu mesta v Manchestru je končno lahko malo zadihali po odhodu Portugalca Joséja Mourinha. Po mojem mnenju bi morali Mourinha odstaviti že veliko prej, če ne že po koncu lanske sezone. V poletnih mesecih je velikokrat prišlo na dan, da se krešejo iskrice med vodstvom kluba in Portugalcem. Predvsem nista bila na isti valovni dolžini Ed Woodward (predsednik kluba) in 56-letni Portugalec iz Setúbala. Ta spor je želel obrniti v svojo korist in pogosto poudarjal v svojih izjavah, če rezultatov ne bo nisem kriv jaz, ampak nisem dobil primernih okrepitev.

Po odhodu Joséja Mourihna z Old Trafforda deluje moštvo pod vodstvom Ole-Gunnarja Solskjaer prav prerojeno. Je klub končno našel naslednika za Fergusona?
Ole-Gunnar Solskjaer / Foto: Jon Candy

Jesenski del sezone je bil podoben lanski sezoni, ko ekipa preprosto ni našla prave konstantne igre. Bolj, ko smo se približevali decembru več nemira je bila slišati z Old Trafforda. Očitno je svoje nezadovoljstvo in ravnanje vodstva kluba Mourinho prenesel tudi na moštvo in se začel prepirati z igralci. Najbolj na navzkriž je šel s francoskim reprezentantom Paulom Pogbajem.

18. decembra 2018 je bilo konec prepirov, saj se je vodstvo kluba odločilo, da odpusti Mourinha. Očitno se vodstvo »Rdečih vragov« ni uspelo dogovoriti z željenim trenerjem, da so predstavili začasnega trenerja. To je postal nekdanji igralec kluba Norvežan Ole-Gunnar Solskjaer, ki je nazadnje deloval kot trener norveškega prvoligaša Molde-ja. S katerim je osvojil dva državna naslova in pokalno lovoriko.

Lahko rečem, da kapo dol vodstvu kluba za pravi čas menjave trenerja glede na razpored tekem v domačem prvenstvu. Prve dve tekmi Manchester United pod vodstvom Norvežana sta bili proti Cardiffu in Huddersfieldu oziroma proti zadnjemu in predzadnjemu na lestvici. Ekipi je dalo samozavest in vknjižili so še štiri zaporedne zmage v prvenstvu in eno v angleškem FA pokalu. Še enkrat bom poudaril, da je ekipa imela odličen razpored, saj z vrha lestvice so se pomerili le s Tottenhamom v prejšnjem vikendu. Čeprav so »Rdeči vragi« to srečanje dobili je Tottenham jih na trenutke povsem nadigral.

To dejstvo le redki vidijo tudi s strani medijev, saj trenutno »zlatega dečka« ne bodo napadali z vsemi topovi. Marsikateri trener bi po takšnem derbiju bil na prepihu, čeprav so tekmo zmagali. Naslednja preizkušnja bo tudi nekakšen preizkus, ko bo moštvo gostovalo na Emiratesu proti Arsenalu.

Ja, Solskjaer je poskrbel za pravo evforijo in mnogi si želijo, da ne bi bil le začasna rešitev, ampak dolgoročna rešitev. Nekateri navijači ga vidijo kot tistega pravega naslednika legendarnega Sir Alexa Fergusona. Je pa res, če bo ekipa nadaljeval v podobnem slogu bi to lahko postal velik problem za vodstvo kluba. Predvsem v smislu, če so se že dogovorili z novim trenerjem za naslednjo sezono.

Roko na srce sedem tekem je premalo, da bi ga že lahko primerjali s legendarnim Škotom po katerim je igral tudi Solskjaer. Lahko se zgodi, da bo prav Solskjaer tisti manjkajoči mozaik po odhodu Fergusona in bo ostal kar nekaj let na Old Traffordu. Le čas bo pokazal, če bo temu res tako.


Avtor članka:

Marko Terlikar

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Članek še ni bil komentiran.

Golavt logoOddaje

Pregled dogodkov minulega tedna

V tokratni oddaji smo pregledali vse aktualne dogodke minulega tedna na slovenskih in mednarodnih zelenicah. Tv oddaja | 47. oddaja | 1 d
V tokratni oddaji smo pregledali vse aktualne dogodke minulega tedna na slovenskih in mednarodnih zelenicah.


Preberite več


Nina Predanič

Tokratna gostja podcast oddaje Golavt je mlada nogometašica Nina Predanič, ki trenutno pridno študira in igra nogomet za univerzo Saint Rose. Podcast | 62. oddaja | 5 d
Tokratna gostja podcast oddaje Golavt je mlada nogometašica Nina Predanič, ki trenutno pridno študira in igra nogomet za univerzo Saint Rose.


Preberite več

Golavt logoNovice

Zgodba je končana. Vombergar tik pred podpisom

Janez Borovnica | 17 h | Prva liga

Dolgo časa se je čakalo, tudi ugibalo, bilo je veliko informacij - takšnih in drugačnih. Zgodba popularnega Vombija v Ljubljani  bo jutri končana. Dolgo časa se je čakalo, tudi ugibalo, bilo je veliko informacij - takšnih in drugačnih. Zgodba popularnega Vombija v Ljubljani bo jutri končana.
Preberite več


Adrijana Mori v Radomlje

Marko Terlikar | 1 d | Ženski nogomet

V Radomljah je kar pestro kar se tiče presotopnega roka. Peta okrepitev pred nadaljevanjem prvenstva je Adrijana Mori. V Radomljah je kar pestro kar se tiče presotopnega roka. Peta okrepitev pred nadaljevanjem prvenstva je Adrijana Mori.
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: