Golavt logo Domači nogomet

Maribor težko do zmage

Na prvi tekmi nedeljskega programa v sklopu 21. kroga sta se v Kidričevem pomerila soseda Aluminij in Maribor. V tekmo sta lokalna rivala vstopila bolj kot ne z negativno popotnico iz prejšnje tekme. Aluminij je visoko izgubil v Kranju, Maribor pa doma (le) remiziral proti Muri. Pred tekmo pa se je vedelo, gostje so bili v vlogi absolutnega favorita.

Maribor ima trenutno veliko poškodovanih, to sta povedala tudi komentator in njegov strokovni sodelavec. Sta pa v isti sapi tudi povedala, da imajo Mariborčani širok kader. Se kar strinjam s to ugotovitvijo. 

Se pa ne strinjam z njima, ko sta kar velikokrat povedala, da je bil Maribor boljši v prvem polčasu. Trener domačih Bogatinov je postavil izredno dobro taktiko. Ko so gostje(poizkušali) kontinuinirano napadati, so se domačini izredno organizirano branili.

Na prvi tekmi nedeljskega programa v sklopu 21. kroga sta se v Kidričevem pomerila soseda Aluminij in Maribor.
Danilo Vezjak

K temu je nekaj pripomoglo tudi slabo igrišče, vendar so bili pogoji za obe ekipi enaki. Predvsem pa so domačini izredno dobro zapirali prostor, v bistvu so ustavili možgane Maribora – Derviševića in Hotića, ki sta izgubila kar nekaj žog, s strelom od daleč je sicer poizkusil Hotić, vendar je na žalost Milaniča streljal mimo. Streljal je slabo tudi Zahović, v bistvu je bila najbolj nevarna akcija po odvzeti žogi, ko Mešanović ni prišel do strela.

Aluminij se je kot sem rekel dobro branil v prvem polčasu, je pa tudi odlično kombiniral na gostujoči polovici, najbližje zadetku pa so bili na koncu prvega polčasa. Po strelu Petroviča je sledila dvojna vratnica, na koncu pa še strel iz bližine Vrbanca – zadetka pa ni bilo. Ogromno sreče za Maribor v tej akciji in smole za Aluminij.

Preden se je odšlo na odmor, pa je sodnik Obrenovič povedal še nekaj stvari trenerju gostov.

Aluminij je bil v prvih 45. minutah bližje zadetku.

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180

Podobna tekma se je nadaljevala tudi v prvih 20. minutah drugega polčasa, s tem da je Aluminij postal še bolj pogumen in nevaren. Bilo je kar nekaj situacij, predvsem tista od Matjašiča je bila res lepa. Potem pa je sledila odločitev sodnika Obrenovića, ko je Pihlerju pokazal drugi rumeni karton in s posledično odhod pod prho. Za komentatorja je bil ta udarec Pihlerja sporen v smislu tega, ali je bil resnično vreden rumenega kartona. Je pa Pihler z roko po obrazu kar močno udaril domačega igralca. Od takrat pa se je marsikaj spremenilo. Tavares, ki je vstopil na začetku drugega polčasa, je po podaji iz kota Derviševića prišel do strela z glavo, domači vratar je strel sicer ubranil, odbitek pa je v gol pospravil Zahović.

Omenjeni Zahović je že pred tem zadetkom imel res lepo priložnost, ko je izredno dobro posredoval vratar Kovačić. Po tem šoku so domačini potrebovali še nekaj minut, da so se zbrali. Potem pa so to storili in začeli plesti mrežo okoli vrat gostov. Roko na srce niso prišli do nekega velikega števila lepih priložnosti, so pa do ene, ko je zadetek rešil branilec Ivković.

Na koncu pa zmaga Maribora, razlika na vrhu ostaja sedem točk. Aluminij se je dobro upiral, Maribor je do zmage prišel izključno zaradi izkušenj. Aluminij v naslednjem krogu gostuje v Domžalah, Maribori pa gosti Gorico.


Avtor članka:

Janez Borovnica

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Članek še ni bil komentiran.

Golavt logo Oddaje

Večni derbi pripadel Mariboru

V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru. Tv oddaja | 80. oddaja | 02. okt 2019
V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru.


Preberite več


Sara Ketiš

V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš. Podcast | 79. oddaja | 29. sep 2019
V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš.


Preberite več

Golavt logo Novice

Olimpiji derbi ljubljanske kotline

Marko Terlikar | 31. mar 2019 | Prva liga

O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti. O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti.
Preberite več


Lyon le še korak do ubranitve naslova

Marko Terlikar | 28. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj. Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj.
Preberite več


Lyon boljši na prvem dvoboju lanskih finalistov

Marko Terlikar | 21. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna. Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna.
Preberite več


Aluminij z zmago do prvih pomladnih točk

Gorazd Jesenovec | 17. mar 2019 | Prva liga

V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0 V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: