Golavt logo Domači nogomet

Napad Olimpije po odhodu Vombergarja

Po slovesu Andrésa Vombergarja bo moral trener Pevnik najti tistega, ki bo zamenjal argentinskega Slovenca in ki bo sposoben stopiti v dokaj velike čevlje popularnega Andreja.

OptaŽabar, ki vodi statistiko glede Olimpije, je povedal tale podatek: Vombergarjevih deset zadetkov in tri asistence, so Olimpiji prinesli 15 točk. Izračunal je, da bi brez tega prispevka Olimpija imela 15 točk manj in bi bila na 7. mestu PLTS.

Seveda je res težko vedeti, kaj bi bilo brez njega, govori pa to v prid tezi, da so Ljubljančani kar dobro  živeli od njegovega učinka. Zato se bom v naslednjih vrsticah malo povprašal, kdo so tisti, ki jih večina od vas pozna in kakšen je bil učinek teh napadalcev v jesenskem delu prvenstva.

Veliko navijačev, predvsem tistih, ki navijajo za Olimpijo, se sprašuje, kdo bo sposoben nadomestiti Vombergarja.
Danilo Vezjak

Kot trenutno kaže, bi bil prva izbira na položaju t.i špice Jucie Lupeta. Lupeta je sicer bolj desni winger, lahko pa igra tudi na tem položaju. Sicer pa se mi zdi, da on lažje igra v špici kot drugi napadalec. Se pravi bo veliko odvisno od taktike trenerja, ki je govoril, da bo igra napadalna. Za Olimpijo je v jesenskem delu prvenstva dosegel tri zadetke. Treba je tudi povedati, da njegova uigranost z ekipo ni sporna, vseeno pa ni bil standarden v prvih 11.

Potem je tu Haris Kadrić. Mladenič, ki je odigral nekaj minut v evropskih tekmovanjih in tudi dosegel zadetek, v PLTS pa je odigral vsega 18 minut – zadetka pa ni dosegel. Večinoma je igral za mladinsko ekipo, za katero je dal kar nekaj zadetkov. Pozna sistem Pevnika, tudi uigran je, ampak, ali je on tisti, ki bo glavni napadalec?

Naslednji po vrsti je Antonio Lukanović. Še en mlad napadalec, ki je v jesenskem delu redkokdaj sedel tudi na klopi. Ni odigral niti ene tekme v prvi ligi. Noben trener ga zaenkrat ni videl kot nekoga, ki bi lahko dal svoj delež. Sistem pozna, mogoče bo pri Pevniku dobil več priložnosti.

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180

To so tisti trije, ki so navedeni na uradni strani Olimpije. Tu sta potem, seveda, še dva.

Prvi je še en mlad napadalec, ki se je pridružil v teh dneh. To je Hrvat Luka Duvnjak. Seveda je skoraj brezpredmetno govoriti o tem, kaj ta napadalec lahko pripomore k uspehu Ljubljančanov, saj se tudi še ne ve, ali bo mogoče posojen v Brežice. Skratka, nekdanji kadet Hajduka, ki je nazadnje igral za Dugopolje, je nepopisan list.

Potem pa še zadnji. Tisti za katerega je več kot očitno, da ga je strokovni kader Olimpije pripeljal kot naravno zamenjavo za Vombergarja. Verjetno je tu največ besede imel športni direktor Komljenović. Rok Kidrič je visoki napadalec, ki je v jeseneskem delu sezone igral za Aluminij, ki je bil hit prvega dela sezone. Pod vodstvom Oliverja Bogatinova je igral zelo dobro in tudi zabijal. V osemnajstih tekmah je dal 6 zadetkov. To je dokaj soliden izkupiček za visokega napadalca, ki zna s svojo višino priložnosti pripraviti tudi soigralcem. Treba je povedati, da indici trenutno pravijo, da je poškodovan in da sploh še ne trenira. Vedeti pa je tudi treba, da je igranje za Aluminij ali Olimpijo, čisto nekaj drugega. Kidrič je s svojim renomejem tisti, ki bo pod največjim pritiskom. Ga je sposoben prenesti?

To so torej tisti, ki bodo pri Ljubljančanih zadolženi za doseganje zadetkov.

»navijači za navijače«


Avtor članka:

Janez Borovnica

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Članek še ni bil komentiran.

Golavt logo Oddaje

Večni derbi pripadel Mariboru

V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru. Tv oddaja | 80. oddaja | 02. okt 2019
V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru.


Preberite več


Sara Ketiš

V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš. Podcast | 79. oddaja | 29. sep 2019
V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš.


Preberite več

Golavt logo Novice

Olimpiji derbi ljubljanske kotline

Marko Terlikar | 31. mar 2019 | Prva liga

O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti. O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti.
Preberite več


Lyon le še korak do ubranitve naslova

Marko Terlikar | 28. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj. Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj.
Preberite več


Lyon boljši na prvem dvoboju lanskih finalistov

Marko Terlikar | 21. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna. Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna.
Preberite več


Aluminij z zmago do prvih pomladnih točk

Gorazd Jesenovec | 17. mar 2019 | Prva liga

V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0 V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: