Golavt logo Domači nogomet

Napovednik 22. kroga

Bližamo se prvemu vrhuncu spomladanskega dela sezone. 16. marca bo namreč na sporedu naslednji večni derbi. Kakšna pa bo razlika med glavnima pretendentoma za naslov, glavnim favoritom Mariborom in prvim zasledovalcem Olimpijo – po bo pokazal končni izkupiček 22. kroga.

Bližamo se prvemu vrhuncu spomladanskega dela sezone. 16. marca bo namreč na sporedu naslednji večni derbi.
Uredništvo Golavt

Krog se bo začel v Kranju, kjer bo gostovala Olimpija. Tekma bo jutri, s pričetkom ob 14.45 uri . Oba nasprotnika sta dobro vstopila v spomladanski del – kaj dobro – odlično. Kar se tiče točkovnega izkupička, sta oba zbrala maksimalno število točk. Triglavani so kar navdušili z zmagama proti Aluminiju in Gorici. Tudi njihova igra je bila izredno dobra. Glede Olimpije je marsikdo čakal, kako bo proti Celju, ker je veljalo neko prepričanje, da bo ta tekma pravi test. Kranjčani živijo od iger Majcna in trenutno tudi od obeh prišlekov  - Svrake in povratnika na slovenske zelenice – Mertlja. Majcen je v bistvu nek njhov talisman, ki skrbi za zadetke, daje pa tudi prepotrebno energijo ekipi. O izkušnjah Svrake in Mertlja je brezpredmetno govoriti.

Olimpija se je na drugi strani ne glede na vse očitno stabilizirala, najmočnejsi del njene ekipa pa je sredina. To bo nekakšen derbi kroga, ne glede na nizko uvrstitev Triglava. Pričakujem polne tribune v Športnem centru Kranj. Glavni sodnik bo Matej Jug iz Tolmina. Delegat bo Otmar Komel.

Isti dan ob 17. uri bo v Mariboru gostovala grogirana Gorica. Domačini so absolutni favoriti na tej tekmi, ne glede na vse poškodbe, ki jih pestijo. Če zmagujejo sedaj, kaj bo šele potem, ko bodo vsi zraven. Gorica ni zmagala že od 12. kroga, ko je premagala Triglav v Kranju, izgubila pa je zadnjih 6 tekem zapored. Maribor ne blesti na začetku spomladanskega dela, vseeno je tekmo v Kidičevem dobil. Kot da nasprotniki vedo, kako se jim zoperstaviti.

Za morebiten uspeh, bo morala to storiti tudi Gorica, ampak ali je tega sposobna? Igra pod novim trenerjem Bašićem še ni prava, čeprav Velikonja že zabija. Gorica, če noče zabresti v nevarne vode, mora začeti igrati bolje in zbirati točke. Triglav in Rudar sta zraven, čuti se njuna sapa. Tekmo bo sodil Dragoslav Perić iz Ljubljane. Delegat bo Janko Ponikvar.

Prvo tekmo v nedeljo z začetkom ob 13. uri bosta odigrala zadnje Krško in Celje. Krčani lovijo enega zadnjih vlakov za priključek k ekipam, ki so njihovi konkurenti v boju za obstanek. Niti niso igrali slabo v Velenju, vendar je bilo vse skupaj vseeno premalo za kaj več kot minimalni poraz. Poraza v Ljubljani Celjani niso vzeli tragično, tako je tudi prav. Točke bodo v borbi za Evropo nujne na drugih tekmah. In ravno to je takšna tekma. Gostje se seveda ne bodo ozirali na probleme Krčanov, v športu ni prostora za sentimentalnost.

Celjani pod vodstvom Kosiča igrajo svojo prepoznavno igro, ki jih je po medlem začetku sezone in preveč remijih, sedaj popeljala v borbo z Muro, Domžalami in Aluminijem. Krško na drugi strani ima dobro prvo enajsterico, zdi pa se mi, da imajo premalo kakovostnih menjav. Sodil bo David Šmajc iz Kranja, delegat bo Dejan Germič.

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180

Nato ob 15.30 uri na stadionu Ob Jezeru v Velenju nadaljujeta Rudar in Mura. Rudar se je pobral po ducatu žog v svoji mreži po tekmi v Domžalah. Mura pa ni nadgradila točke v Mariboru, vendar jim tega nihče ne očita, ker so gostili izredno dobro ekipo Domžal. Trener gostov Šimundža vseskozi ponavlja, da je cilj Murašev obstanek, to pa bo ponavljal, dokler tega ne bo potrdila tudi matematika. Konec koncev je Mura oddaljena samo štiri točke od tistih, ki se trenutno najbolj borijo za obstanek. Preveč točk je bilo zapravljenih na t.i. manjših tekmah, ker Muraši ne glede na vse (še) ne spadajo v elito našega nogometa. Spadajo pa v elito glede obiska – tu pa ni dvoma. Njihova igra je dobra, v spomladanskem delu so osvojili dve točki, na drugi strani pa igra Rudarja ni dobra, pa je osvojil točko več.

Šimundža zelo dobro ve, kaj govori, ker se zaveda, kaj pomeni zmaga Rudarja v tej tekmi. Kar naenkrat bi bili tekmeci iz spodnjega dela zelo blizu. Kot trenutno kaže lestvica so črno-beli nekakšen mejnik med zgornjim in spodnjim delom lestvice. Rudar pa je letos enkrat doma že premagal Muro, zato trener Pušnik ve, kako se lotiti gostov. Sodil bo Slavko Vinčič iz Maribora, delegat pa bo Emil Šturm.

Potem pa bo prišla še zadnja tekma 22. kroga. V domžalskem športnem parku bo ob 17.30 gostoval Aluminij. Glede na lestvico je to derbi kroga. To bo direktni dvoboj, ki bo odločal o trenutnem tretjem mestu. Rumeni so bolje krenili v spomladanski del, čeprav so se na tekmi v Murski Soboti bolj kot ne branili – cilj opravičuje sredstvo. Kidričani na drugi strani v dveh tekmah še niso osvojili niti točke. Po visokem porazu in tudi napaki sodnika so visoko izgubili v Kranju, proti Mariboru pa so imeli veliko smole. Športni direktor Domžal Matej Oražem vseskozi govori, da je spomladanski del neka priprava za evropske boje jeseni. Tja se je seveda treba najprej uvrstiti, mislim pa, da je malo tistih, ki ne verjamemo v takšen scenarij.

Cilj Aluminija je, po besedah Bogatinova, še vedno obstanek, prednost je sicer lepa, ampak treba bo začeti zbirati točke. Domžale so v tej tekmi favorit, tudi zaradi tega, ker se vrača njihov ideolog igre Ibričić. Kidričanom pa se zanekrat zelo pozna odhod napadalca Kidriča, napadalnega vezista Tahiraja in branilca Glihe. Tekmo bo sodil naš najboljši sodnik Damir Skomina, delegat pa bo Vlado Močnik.


Avtor članka:

Janez Borovnica

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Članek še ni bil komentiran.

Golavt logo Oddaje

Večni derbi pripadel Mariboru

V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru. Tv oddaja | 80. oddaja | 02. okt 2019
V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru.


Preberite več


Sara Ketiš

V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš. Podcast | 79. oddaja | 29. sep 2019
V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš.


Preberite več

Golavt logo Novice

Olimpiji derbi ljubljanske kotline

Marko Terlikar | 31. mar 2019 | Prva liga

O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti. O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti.
Preberite več


Lyon le še korak do ubranitve naslova

Marko Terlikar | 28. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj. Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj.
Preberite več


Lyon boljši na prvem dvoboju lanskih finalistov

Marko Terlikar | 21. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna. Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna.
Preberite več


Aluminij z zmago do prvih pomladnih točk

Gorazd Jesenovec | 17. mar 2019 | Prva liga

V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0 V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: