Golavt logo Domači nogomet

Olimpija iz Krškega s tremi točkmi

Vse tekme 20. kroga smo analizirali, sledi pa še zadnja in to je tekma v našem jedrskem mestu Krško, kjer je gostovala Olimpija. Na koncu so Ljubljančani visoko zmagali in vsaj malo potešili svoje navijače. Vse tiste, ki so skeptični in tudi druge, ki verjamejo, da se Olimpija lahko bori za naslov. Kot trenutno kaže, pa je prav ekipa zeleno-belih tista, ki lahko najbolj konkurira Mariboru.

Vse tekme 20. kroga smo analizirali, sledi pa še zadnja in to je tekma v našem jedrskem mestu Krško, kjer je gostovala Olimpija.
Danilo Vezjak

Pomerili sta se ekipi, ki imata vsaka svoje probleme. Takšne in drugačne. V Krškem so znana nesoglasja med NK Krško in Nogometno šolo NK Krško. Veliko se je v tej zimski pavzi pisalo o teh nesoglasjih, v nekaterih medijih se je omenjalo tudi dolgove v višini cca 750 tisoč evrov, po naših informacijah pa je tega dolga okoli 100 tisoč evrov. Olimpija pa je tako kot je ponavadi v dobi predsednika Mandarića, ponovno bila deležna pravega kadrovskega cunamija. Odhodi in prihodi so si spet sledili. So pa na gostovanje prišli tudi brez svojih dveh standardnih igralcev, Štigleca in Kronavetra.

Zato je bilo marsikateremu navijaču res težko ugotoviti prvih 11 pri obeh ekipah. Zato ne bomo preveč razpredali o obeh postavah, ampak se rajši fokusiramo na dogajanje na zelenici domačinov. Tudi po tej tekmi se je preveč govorilo o sodnikih, kot v Mariboru in Kranju. Tekma se je glede zadetkov začela udarno. Že v 6 minuti je sodnik Žnidaršič dosodil 11-metrovko v korist zeleno-belih iz Ljubljane. Za mnoge sporna odločitev, do kontakta med domačim igralcem Zakrajškom in Savićem pa je prišlo. Zanesljiv izvajalec je bil Brkić, ki je že takrat nakazal, da bo igralec tekme. Dogajanje se še ni dobro umirilo, ko si je katastrofalno napako privoščil Tomić, vratar Vidmar pa je bil brez moči pri zadetku Vukušića. V nadaljevanju prvega polčasa je Olimpija sicer imela jalovo premoč – bolj je šel polčas h koncu bolj so gostje prevzemali pobudo. Krčani so se bolj kot ne branili, Olimpija pa si tudi zaradi svoje neuigranosti ni priigrala nekih velikih priložnosti.

Se je pa to spremenilo v drugih 45. minutah. Očitno so navodila gostov Pevnika obrodila sadove. Domačini so igralo tako kot v prvem polčasu, gostje so dvignili tempo, bili bolj natančni pri podajah, bolj agresivni in temu primeren je bil tudi končni rezultat. Po lepi akciji okoli kazenskega prostora domačinov, je do strela prišel najboljši na igrišču Brkić in s pravo granato razparal mrežo domačega vratarja Zalokarja. Sledil pa je še en ekspresen zadetek, ki je veliko bolj sporen kot tista situacija v prvem polčasu. Po slabem posredovanju Zalokarja, je ob evidentnem prekršku Lupete, ta prišel do žoge in jo samo porinil v gol. Negodovanje domačih navijačev ni pomagalo. Tekma je bila s tem bolj kot ne odločena, čeprav si je Krško priigralo res lepo priložnost prek Vukušića, vendar ga je ustavil Vidmar. Za piko na i gostojuči zmagi pa je z lepim preigravanjem in zadetkom poskrbel Suljić.

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180

Olimpija je s to zmago prednost Maribora zmanjašala na 7 točk. Je pa evidentno, da obrambne linije (še) niso uigrane in jih čaka še veliko dela. Kako so delali v tem tednu, bodo pokazali tudi Celjani. Domačini so obsojeni na boj za obstanek, srečo imajo, da Triglav in Rudar nista daleč. Že samo ena zmaga jih lahko pripelje čisto zraven.


Avtor članka:

Uredništvo Golavt

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Članek še ni bil komentiran.

Golavt logo Oddaje

Večni derbi pripadel Mariboru

V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru. Tv oddaja | 80. oddaja | 02. okt 2019
V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru.


Preberite več


Sara Ketiš

V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš. Podcast | 79. oddaja | 29. sep 2019
V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš.


Preberite več

Golavt logo Novice

Olimpiji derbi ljubljanske kotline

Marko Terlikar | 31. mar 2019 | Prva liga

O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti. O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti.
Preberite več


Lyon le še korak do ubranitve naslova

Marko Terlikar | 28. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj. Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj.
Preberite več


Lyon boljši na prvem dvoboju lanskih finalistov

Marko Terlikar | 21. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna. Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna.
Preberite več


Aluminij z zmago do prvih pomladnih točk

Gorazd Jesenovec | 17. mar 2019 | Prva liga

V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0 V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: