Golavt logo Domači nogomet

Olimpija z zmago povečala pritisk na Maribor

V Stožicah, kjer se je zbralo 2000 gledalcev (vir: PLTS) sta se pomerili ekipi, ki sta v zgornjem delu lestvice in ki sta zmagovito začeli spomladanski del prvenstva. Ko pa v Ljubljano s svojo ekipo pride ena izmed legend Olimpije – Dušan Kosič, je vedno zanimivo.

Olimpija je s to zmago, ki je bila čista kot solza, brez kakršnih koli repov, naredila pritisk na vodilni Maribor. Lahko rečemo, da je bila to rutinska prvenstvena zmaga domačina, favorita, ki je goste premagal na klasičen način. Z enim zadetkom v prvih in drugih 45 minutah. V prid tej tezi pa govori tudi to, da so Celjani večinoma igrali na protinapade, iz katerih so prišli do sicer redkih priložnosti, ki pa so bile kar lepe.

Olimpija je to tekmo odigrala v črnih dresih. V spomin Akademske zveze Olympia iz leta 1955, saj je bila takratna primarna kombinacija črno-bela. Lepa gesta – ni kaj.

Trener domačih Pevnik je poskrbel za eno menjavo v prvi enajsterici glede na tekmo v Krškem. Kaznovanega Putinčanina je v osrčju obrambe zamenjal še ne polnoletni Matija Burin. Mogoče je bilo pri komu zaznati malo skepse glede te odločitve, vendar se je kasneje izkazalo, da je bil dvom  pretiran. Kot se je kasneje tudi pokazalo, da Olimpija še vedno ima določene težave v obrambi. Kosič na drugi strani je prvo enajsterico izbral po pričakovanjih.

Bila je to klasična prvenstvena tekma med domačo in gostujočo ekipo. Bilo je veliko pričakovanj glede na zmagi obeh ekip v prejšnjem krogu.
Uredništvo Golavt

Kot sem že omenil, so se Ljubljančani že od začetka postavili avtoritativno. Z agresivnostjo in posestjo žoge. Plod tega je bila že v 4. minuti vratnica Jurčevića, ko je njegov predložek preletel vratarja Jurharja. Olimpija je tekmo spet začela brez klasičnega napadalca, ki bi to dejansko bil. Lupeta ga seveda igra, se pa vidi, da on to ni. Vseeno se trudi po svojih močeh, vsak, ki pa se tako trudi, je slejkoprej nagrajen. Vse akcije so se večinoma začele pri glavnem ideologu igre, ko ni Kronavetra – pri Suljiću.

Velikokrat pa se pri njemu tudi končajo. Kot da Suljić raje podaja kot strelja na vrata nasprotnikov. Izostanek Kronavetra pa seveda pomeni, da Olimpija še ima rezerve. Ves prvi polčas so domačini imeli posest, dobro igrali in imeli premoč na sredini, ki sta jo držala Tomić in Brkić.

Celjani so se branili in prek hitrih Lotriča in Požeg Vancaša nekajkrat prišli pred vrata Vidmarja. Tudi na začetku omenjeni Burin se ni ustrašil in je odigral na nivoju. Bil je miren, ni delal napak. Odlično za debi v prvi ekipi. Ko je marsikdo že mislil, da se bo prvih 45 minut končalo brez zadetkov, pa je pri domačih udarila naveza Boakye-Črnic. Mladi Ganec je s podajo presekal sredino gostov, žoga je prišla do Črnica, ki se je lepo otresel Stojinovića, prišel sam pred Jurharja in ga rutinirano premagal s strelom v daljši kot.

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180

Vedno, ko domača ekipa povede v zadnjih trenutkih prvega polčasa, je to stimulans za njo in kar manjši šok za goste.

So se pa gostje očitno lepo dogovorili v slačilnici, da čimprej pozabijo na ta zadetek. Drugih 45 minut so začeli bolj agresivno, bolj so pritiskali na zadnjo linijo domačinov. Ko se vodi samo z enim zadetkom, ekipa nikoli ne more biti mirna. Bolj kot se je razpletal drugi polčas, bolj se je tekma igrala  po notah prvega polčasa. So pa Celjani na sredini drugega polčasa izpeljali res hiter protinapad, na koncu pa je Lotrič kar dosti streljal mimo desne vratnice.

Nato pa je Olimpija povečala vodstvo. Savić in Suljić sta odigrala malo futsala v kazenskem prostoru gostov, Savić pa je efektno zadel. Tekma je bila s tem bolj kot ne odločena, čeprav nas zgodovina uči, da je Olimpija že tudi letos znala zapraviti takšno prednost (tekma proti Muri). Do konca tekme je bilo še nekaj polpriložnosti, Olimpija se je zadovoljila z vodstvom, Celjani pa včeraj niso bili sposobni še bolj ogroziti domače ekipe.

Tekma je prinesla kar nekaj spoznanj. Celjani so ekipa, ki se upravičeno bori za mesta v zgornjem delu lestvice, vseeno pa takšne tekme pokažejo, kaj jim še manjka, da bi bili še bližje Olimpiji in tudi Mariboru. Pri Olimpiji se vidi način igre Pevnika. Včerajšnji dobitek je tudi igra mladinca Burina, pa tudi dokaz, da v obrambi ni veliko izbire, saj je po odhodu Burina iz igre, na položaju branilca igral vezist Tomić. Olimpija ima še rezerve.

V Kronavetru, ki se po besedah odgovornih kmalu vrača v ekipo, mogoče tudi v Štiglecu, ki je bil včeraj na tekmi, čeprav se govori marsikaj. Rezerve ima tudi v napadalnih vrstah. Včeraj sta namreč za zeleno-bele debitirala napadalec Kidrič, kateremu se pozna odsotnost zaradi poškodbe in neigranja prijateljskih tekem. Tudi pri Čekićiju se vidi neuigranost.

Vse skupaj glede Olimpije zelo zadovoljivo, Celjani pa so tudi pokazali maksimum. Olimpija v naslednjem krogu gostuje v Kranju, Celje pa v Krškem.


Avtor članka:

Janez Borovnica

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Članek še ni bil komentiran.

Golavt logo Oddaje

Večni derbi pripadel Mariboru

V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru. Tv oddaja | 80. oddaja | 02. okt 2019
V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru.


Preberite več


Sara Ketiš

V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš. Podcast | 79. oddaja | 29. sep 2019
V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš.


Preberite več

Golavt logo Novice

Olimpiji derbi ljubljanske kotline

Marko Terlikar | 31. mar 2019 | Prva liga

O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti. O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti.
Preberite več


Lyon le še korak do ubranitve naslova

Marko Terlikar | 28. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj. Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj.
Preberite več


Lyon boljši na prvem dvoboju lanskih finalistov

Marko Terlikar | 21. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna. Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna.
Preberite več


Aluminij z zmago do prvih pomladnih točk

Gorazd Jesenovec | 17. mar 2019 | Prva liga

V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0 V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: