Golavt logo Domači nogomet

Pomembni zmagi za Rudar in Triglav v boju za obstanek

V 21. krogu se je povprečje doseženih golov iz 5 zmanjšalo kar na 1,4 gola na tekmo in tudi same tekme so bile na slabšem kakovostnem nivoju od uvodnega spomladanskega kroga. Vse štiri ekipe spodnjega dela lestvice so bile v poziciji, ko bi jim polni izkupiček v boju za obstanek prišel še kako prav.  

V zadnjih dveh nedeljskih tekmah 21. kroga PLTS sta pomembni zmagi dosegla Rudar iz Velenja in Triglav iz Kranja.
Uredništvo Golavt

V Velenju na stadionu ob Jezeru smo spremljali derbi začelja lestvice v katerem sta obe ekipi imeli plan, da osvojita več kot eno točko. Z zmago bi se Krško po točkah izenačilo z Rudarjem, ki se v Domžalah ni proslavil s pol ducata golov v svoji mreži. Oba trenerja Pušnik in Đuričič sta nekoliko premešala začetni postavi, v velenjskem golu je začel Radan, ki je zamenjal Stopajnika. Prva priložnost za domače se je ponudila že v 3. minuti, ko je iz bližine poizkušal Tučič. Rudarjev problem v letošnji sezoni ni le težko doseganje golov, v oči še bolj bode dejstvo, da so prejeli občutno preveč golov.

Po dobre pol ure igre so domači povedli po predložku Pušaverja z desne in strelu z glavo Tučiča, ki se je prikradel med dva branilca Krškega.

Prvi polčas je minil v trdi igri s kar 19 prekrški in 4 rumenimi kartoni. Edini strel Krčanov v prvem delu je bil prosti strel Da Silve po sredini vrat, ki ga je Radan z lahkoto ukrotil. Ob koncu polčasa je za domače streljal še Škoflek a se Zalokar ni pustil presenetiti.

Krško je drugi polčas začelo bolj podjetno in napadalno. Lepe priložnosti sta imela Vukušič in Kordič, oba po dvakrat, a se mreža Velenjčanov ni zatresla. V zadnjo četrtino srečanja so Krčani krenili s tremi napadalci a jim po še dveh lepih strelih z glavo Vukušiča in nato še Volaša ni uspelo izenačiti. Domači so se večino drugega polčasa branili in na koncu osvojili pomembne tri točke, gostje pa lahko le žalujejo za vsemi zapravljenimi priložnostmi. V naslednjem krogu prihaja v Velenje Mura v Krško pa Celje.

Zadnja tekma kroga je bila v Novi Gorici kamor so prišli po točke gostje iz Kranja. Da bi žoga hitreje stekla so pred tekmo igrišče še dodatno osvežili z vodo. Tudi tu bi se Triglav z zmago po točkah izenačil z Gorico na 22 točk. Prva resna situacija je bila v 16. minuti, ko je po prekršku Mlakarja nad Filipovičem izven kazenskega prostora na začudenje vseh glavni sodnik Balažič pokazal na belo točko. Darilo je hladnokrvno in natančno realiziral Velikonja. Sledilo je nekaj nenevarnih poizkusov od daleč iz obeh strani.

V 38. minuti pa izenačenje Majcna z glavo iz bližine po predložku Crnova in napaki goriške obrambe. V 41. minuti je zaradi poškodbe Žurgo zamenjal Tijanič, ki je bil z eno nogo že v poljski Wisli a je prestop padel v vodo. Po slabi uri igre je neposredno iz kota z zavitim predložkom poizkušal Celcer a je bil Arko v golu zbran. V 75. minuti pa hladen tuš za domače. Po lepem prodoru po desni strani in lepi podaji Tijaniča je zadel Svraka. Do konca tekme sta imela lepi priložnosti za izenačenje Filipovič in Velikonja a je oba strela obranil vratar gostov Arko. V sodnikovem dodatku, ki je trajal kar 6 minut Goričanom ni uspelo osvojiti točke.

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180

Kriza sinje modrih se je s tem porazom še poglobila. Na zadnjih devetih tekmah so osvojili le točko, Triglav pa je iz Gorice ob zadnjih štirih medsebojnih srečanjih odnesel že 10 točk in je ob Olimpiji edina ekipa pomladi z vsemi točkami iz dveh tekem. To je lepa napoved srečanja v naslednjem krogu, ko v Kranj prihaja prav Olimpija, Gorica pa odhaja na težko gostovanje v Maribor.

 


Avtor članka:

Gorazd Jesenovec

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Članek še ni bil komentiran.

Golavt logo Oddaje

Večni derbi pripadel Mariboru

V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru. Tv oddaja | 80. oddaja | 02. okt 2019
V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru.


Preberite več


Sara Ketiš

V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš. Podcast | 79. oddaja | 29. sep 2019
V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš.


Preberite več

Golavt logo Novice

Olimpiji derbi ljubljanske kotline

Marko Terlikar | 31. mar 2019 | Prva liga

O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti. O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti.
Preberite več


Lyon le še korak do ubranitve naslova

Marko Terlikar | 28. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj. Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj.
Preberite več


Lyon boljši na prvem dvoboju lanskih finalistov

Marko Terlikar | 21. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna. Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna.
Preberite več


Aluminij z zmago do prvih pomladnih točk

Gorazd Jesenovec | 17. mar 2019 | Prva liga

V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0 V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: