Golavt logo Domači nogomet

Posebna zgodba Andresa Vombergerja

Andrés Vombergar je posebna zgodba, ki se piše pri NK Olimpija Ljubljana. Ni legenda kluba, ni igralec, ki bi bil v Ljubljani že »celo večnost«, je pa človek, ki na vsaki tekmi pokaže svoj borbeni duh in željo, ki bi jo moral kazati sleherni nogometaš. S svojim obnašanjem na in izven igrišča si je pridobil simpatije marsikaterega navijača, seveda pa je najbolj čislan v očeh navijačev Olimpije.

Napadalec Olimpije Andres Vombergar je v Ljubljani, uradno zaradi zdravstvenih težav, neuradno pa zaradi morebitnega odhoda iz Olimpije
Uredništvo Golavt

Znana je njegova želja igrati za slovensko reprezentanco. Ta želja se mu je uresničila v neuradnem terminu, ko je naša t.i. B reprezentanca v Marbelli odigrala prijateljsko tekmo proti selekciji Kitajske U-25. Popularni Vombi se je takoj tudi veselil prvenca v nacionalnem dresu, sedaj pa je vse na njem in posledično selektorju Keku, ali se bo ta zgodba dokaj hitro nadaljevala.

Kot pa trenutno kaže, je Vombergar spet v situaciji, ko vsi ljubitelji nogometa ne vemo, kje se bo nadaljevala njegova kariera. Seveda je uradno (še) član Olimpije in lahko, da bo to ostal najmanj do poletja, ampak njegov neodhod na priprave z ostalimi nogometaši zeleno-belih, da misliti. Uradno je v Ljubljani ostal zaradi težav z zdravjem, neuradno pa...

Vse od prihoda argentinskega Slovenca je Vombergar sinonim za takšne in drugačne zgodbe. Pa si jih tudi zasluži? Njegova zgodba v Ljubljani se je začela 17. avgusta 2017. Od takrat je član Olimpije, prišel pa je na priporočilo bivšega v.d. športnega direktorja Olimpije, Mladena Rudonje. Verjamem, da je Rudonja še vedno tisti, ki najbolj skrbi za njegovo kariero. V prvi odigrani sezoni pri zeleno-belih mu ni bilo postlano z rožicami. Veliko navijačev Olimpije je bilo nezadovoljnih, ker je dobival premalo priložnosti. Nekaj je bilo tudi takšnih posameznikov, ki so se poigravali z mislimi, da pač ni dovolj dober za Olimpijo. Jaz verjamem, da se je Vombergar na treningih trudil, na tekmah, kjer je dobil priložnost, je vseskozi kazal to svojo voljo in željo. Lahko rečem tudi trmo, da pokaže iz kakšnega testa je. Da v svoji prvi sezoni ni dobival dovolj priložnosti, so bile krive tudi poškodbe in pa tudi način ali pač izbira napadalca/ev za posamezno tekmo takratnega trenerja Bišćana. Je pa prav popularni Vombi bil tisti, ki je lahko rečem tudi »rešil« Bišćana na tisti legendarni tekmi v Mariboru.

In ko je marsikdo že mislil, da so s tem njegovi križi končani, je prišla tekoča sezona. Pač, pri Bišćanu ni bil prva izbira (pravica trenerja), za Stolico pa sploh ni bil dovolj dober. Ne, da bi bil v njegovi rotaciji, na njegovo priporočilo in upoštevanje te želje gospoda predsednika, bi moral oditi. Tako, da je pristal na hladnem. Nobenemu igralcu tega ne privoščim. Šel je skozi osebno kalvarijo. Medtem, ko so se njegovi soigralci pripravljali in igrali v Evropi, je on vse to gledal s strani. Ko je Olimpija potrebovala napadalca v Evropi, njega ni bilo zraven. Samo zaradi odločitve trenerja Stolice. Nikoli ne  bomo vedeli, ali bi bilo takrat kaj drugače, če bi igral.

In kot, da se vse te zgodbe okoli Vombergarja, kar nočejo nehati. Od grdega račka (Stolica) do belega laboda, katerega naj bi hoteli transferirati za cca 2 milijona. Se pravi, se je v vmesnem času, ko je bil že odpisan, zgodilo marsikaj. Olimpija je bila tudi brez njega blizu evropske jeseni, Stolica je seveda že odšel, in ko se je na trenersko klop usedel Hadžić, je bil Vombergar spet v kadru in pokazal svojo kvaliteto. Vzcvetel in začel zabijati zadetke – 10 le-teh v jesenskem delu. Spet je bil odločilni faktor pri zmagi Olmpije v Mariboru.

Pa je prišla pavza in začelo se je takšno in drugačno pisanje. Vombergar je bil blizu Rapida. Za Vombergarja se zanima Nantes, v tistem dnevu se je na dolgo in široko pisalo o tem prestopu, na koncu nič. Vmes ali prej, se je omenjalo Madžarsko. Sedaj se omenja zanimanje ruskega prvoligaša Ufe, prestopni rok v Rusiji pa traja do 23. februarja.

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180

Kaj hočem povedati? Komu se tu dela največja škoda? Seveda Vombergarju samemu. Že tako je izredno težko prestopiti v zimskem prestopnem roku zaradi prilagajanja na ekipo, če pa se to zgodi zelo pozno, pa še toliko slabše. Vombergar je v Ljubljani in čaka. Na kaj čaka? Čaka, da zdravstvene težave izginejo in bo lahko odšel v Turčijo. V Turčiji pa vse zdravniško osebje. Vsakemu igralcu, ki je izven pogona, manjka stik z žogo in soigralci, pa kjerkoli je že to.
 

Avtor članka:

Janez Borovnica

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Duki1 8.feb 2019 ob 14:25

Lepo napisano Janež!


Golavt logo Oddaje

Večni derbi pripadel Mariboru

V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru. Tv oddaja | 80. oddaja | 02. okt 2019
V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru.


Preberite več


Sara Ketiš

V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš. Podcast | 79. oddaja | 29. sep 2019
V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš.


Preberite več

Golavt logo Novice

Olimpiji derbi ljubljanske kotline

Marko Terlikar | 31. mar 2019 | Prva liga

O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti. O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti.
Preberite več


Lyon le še korak do ubranitve naslova

Marko Terlikar | 28. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj. Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj.
Preberite več


Lyon boljši na prvem dvoboju lanskih finalistov

Marko Terlikar | 21. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna. Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna.
Preberite več


Aluminij z zmago do prvih pomladnih točk

Gorazd Jesenovec | 17. mar 2019 | Prva liga

V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0 V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: