Golavt logo Domači nogomet

Pričenja se boj za prvo ligo

Letošnja drugoligaška sezona ponuja ljubiteljem nogometa zelo zanimivo tekmovanje. Že pred samo sezono je kar nekaj klubov napovedovalo boj za uvrstitev v prvo ligo. Po jesenskem delu prvenstva lahko zatrdim, da nas čaka pravo mesarsko klanje. Pvih sedem klubov je znotraj osem točk. Mnogi so mnenja, da je letos lažje ostati v prvi ligi kot se uvrstiti v njo. Napeto bo  tudi v boju za obstanek, ker je med Brežicami in Beltinčani, ki so na devet mestu le sedem točk razlike. Poglejmo kakšne spremembe so klubi doživeli v zimskem prestopnem roku.

Prvoligaši so že zakorakali v nogometno pomlad. Pred nekaj trentuki so to storili tudi drugoligaši s prvim spomladanskim krogom.
Danilo Vezjak
 • Radomlje (36 točk)

  Če bi se tekmovanje zaključilo po jesenskem delu bi se prve lige razveselili Radomljani. V spomladanski del gredo z novim trenerjem, ker je po jesenskem delu moštvo zapustil Nermin Bašić. Bašić je šel novim izzivom naproti in prevzel vodenje novogoriškega prvoligaša. Radomljane bo spomladi vodil nekdanji slovenski reprezentant Muamer Vugdalić. 45-letni Ljubljančan je doslej vodil le mlajše selekcije NK Maribora kar pomeni, da je to njegova prva postaja v članskem nogometu. Čaka ga zahtevna naloga, saj imajo Radomljani željo se vrniti med prvoligaše.

  Igralski kader ni doživel večjih sprememb, ampak Vugaliću bo zagotovo manjkal Adel Halilović. Najboljši asistent v jesenskem delu prvenstva se je pridružil nekdanjemu trenerju Bašiću v Novi Gorici. Veliko je bilo govora o tem, da bi morda prvi strelec druge lige Alen Hajrić zapustil klub. Olimpija in Gorica sta bila v igri, ampak je ostal Radomljah. Moštvo so okrepili povratnik Luka Gajić, David Lukanc in Ivor Horvat.

 • Bravo (33 točk)

  Za mnoge so bili pred začetkom letošnje sezone prvi favoriti za prvo mesto prav Bravo Ljubljančani so jeseni v pokalu skoraj izločili Maribor imajo pred seboj samo en cilj in to je prvo mesto. Ogrodje ekipe Dejana Grabića je ostalo v primerjavi z jesenskim delom isto. Ljubljančane so okrepili Andraž Kirm, Tadej Žagar Knez in Marko Dabro

  Prva dva ni potrebno preveč predstavljati. Marko Dabro pa je hrvaški nogometaš, ki je s šestnajstimi leti debitiral v dresu Osijeka debitiral  na hrvaški prvoligaški sceni. S tem se je zapisal v zgodovino hrvaškega nogometa kot najmlajši igralec, ki je kadarkoli zaigral v prvi ligi. Iz Osijeka se je preselil v Fiorentino, kjer ni šlo po želenih željah. Vrnil se je na Hrvaško k prvoligašu HNK Gorici. Vsekakor bo zanimivo videti kako se bo znašel na slovenskih drugo ligaških zelenicah.

 • Tabor Sežana (33 točk)

  Sežanski Tabor je pred nadaljevanjem prvenstva kar okrepili in še bolj napovedali boj za prvo ligo. Andrej Razdrh je ostal brez Marka Baćanina, ki se je vrnil v Srbijo. Moštvo so okrepil Srb Marko Ristić, Italijan Matteo Scevola, Jan Humar, Žan Humar in Svetoslav Dikov.

  S slednjim je po referencah trener Andrej Razdrh dobil v napadu močno orožje. Gre za napadalca, ki je v bolgarski drugi ligi dosegel 28 zadetkov na 25 tekmah.O tem je potrebno dodati, da gre za visokoraslega napadalca, saj meri kar 196 centimetrov. Več o Sežanci pa v podcastu z direktorjem Davorjem Škerjancem, ki ga najdete tukaj.

 • Krka (30 točk)

  V Novem mestu je bilo v zimskem prestopnem roku precej mirno. Trener Borivoje Lučić se je lahko razveselil dveh povratnikov Gregorja Dorniža in Domna Žurja ter Miho Vidmarja in Marka Huča. Od Portovala so se poslovili Danijel Vujčić, Aljaž Tot in Marko Vardič.

 • Dob (30 točk)

  Dobljani štartajo spomladanski del s pete pozicije. Nenad Toševski je pred začetkom letošnje sezone pomladil ekipo. Ponovno se je izkazalo, da za dober rezultat je potrebna prava mešanica mladih in izkušenih igralcev. Bomo videli, ali bodo Luka Guček, Gašper Horvat, Lovro Vrandečič in Gaber Petric obdržali to formo iz jesenskega dela. Moštvo so zapustili Emir Velić, Rok Bergant in Andraž Žinič. Edina okrepitev pa je Blaž Urh.

 • Nafta 1903 (29 točk)

  V Lendavi je klubsko vodstvo naprej okrepilo strokovni štab. Novi pomočnik glavnega trenerja je postal Simon Sešlar. Aleksander Šeliga bo bedel nad vratarji. Vodstvo ga je tudi registriralo kot igralca in bo na voljo Francu Fridlu, če bi ostal brez vratarja. Po jesenskem delu so ostali brez prvega strelca Marka Roginića, ki si je našel nov izziv v drugi poljski ligi. Lendavo sta zapustila tudi kapetan Patrik Vörös in Nikola Matas. V napadu bo odhod Roginića poskusil zapolniti Madžar Zsolt Balázs, ki ima kar nekaj izkušenj z igranjem v madžarski prvi ligi. Nazadnje je igral za madžarskega drugoligaša Zalaegerszega.

  Poleg Balázsa bodo modri dres nosili še njegov rojak Péter Grabant, Rok Pirtovšek in Jaka Bizjak. Nafta bo pomlad za vodilnimi klubi napadala iz ozadja. Zaostanek sedmih točk ni velikar kar pomeni, da jih nikakor ni za odpisati v boju za prvo ligo.

 • Drava (28 točk)

  Ptujska Drava je bila pred začetkom letošne sezone poleg Brava najbolj resna kandidatka za prvo mesto. Ptujčanom v jesenskem delu nikakor ni šlo in nabrali so si osem točk zaostanka za prvim mestom. Vodstvo kluba se je v zimskem prestopnem roku odločilo za “čistko” v igralskem kadru. Klub je zapustilo večje število nogometašev med njimi so bili Jon Šporn, Jaka Bizjak, Matthias Fanimo, Denis Vezjak, David Lonzarič, … Kader so zapolnili s fanti iz okoliških klubov. V dani situaciji je pred njimi težka naloga. Z malo sreče bi se lahko v ključili v boj za drugo mesto in morebiti kvalifikacije za prvo ligo.

 • Fužinar (25 točk)

  Trener Fužinarja Mihael Bukovec je pred nadaljevanjem prvenstva ostal brez prvega strelca Žana Medveda. Medved je odšel na v Italijo k tretjeligašu Vis Pesaru.  Vrzel v napadu bo poskušal zapolniti nekdanji nogometaš Aluminija Hrvat Edi Horvat. Poleg Horvata sta moštvo okrepila še povratnik Matevž Verhovnik, ki je nazadnje igral v sosednji Avstriji in izkušeni Timotej Dodlek. Dodleka ni potrebno predstavljati, saj gre za nekdanjega nogometaša Maribora in bo še kako pomemben v vezni liniji Fužnarja.

 • Beltinci (20 točk)

  V beltinski “šumi” je trener Zlatko Gabor je pred nadaljevanjem prvenstva ostal brez štirih nogometašev. Od beltinskega dresa so se poslovili Luka Ciglarić, Mitja Kosi, Ivo Kuzma in Timotej Pavel. V “šumo” sta se preselila Tim Golob in Alan Hočevar, ki bosta poskušala s svojimi drugo ligaškimi izkušnjami pomagati ekipi v boju za obstanek. 

 • Ankaran Hrvatini (20 točk)

  Največja neznaka pred nadaljevanjem prvenstva so Ankarančani. Kar nekaj govoric je krožilo med drugim tudi to, da naj odstopili iz lige. Klubsko vodstvo je na svojem Facebook profilu objavilo odprto pismo za javnost v katerem so razložili stanje v klubu. Kar se tiče igralskega kadra so popolna neznanka. Večina igralcev jesenskega dela prvenstva so si že poiskali nove sredine. Trener ekipe ostaja Vlado Badžim, ki pridobil kar nekaj nogometašev iz sosednje Hrvaške.  poiskalo nove sredine. Med okrepitvami so predvsem nogometaši iz sosednje Hrvaške. “Galebi” bodo po gostovanjih v Dravogradu, Ajdovščini, Novi Gorici in Postojni spet igrali doma na koprski Bonifiki.

 • Rogaška (18 točk)

  V Rogaški Slatini so po jesenskem delu prvenstva se zahvalili trenerju Ibrahimu Neskiću in ga zamenjali z Matejem Polegekom. Kar zadeva igralskega kadra so Rogaško Slatino zapustili Aleksander Močić, Tim Golob, Rok Zdovc in Tadej Stiplošek. K črno belim so se preselili Ante Kovačević, Gašper Vouk, Darko Hmelina, Marko Šlogar, vratar Nejc Travnikar in Mika Mario Rokavec, ki nekoč igral za primavero (mladince) rimskega Lazia. Pred prihodom v Rogaško Slatino je igral za Fužinar. 

 • Bilje (18 točk)

  Biljenci so pred nadaljevanjem prvenstva se okrepili z dvema nogometašema Ankarana. Geancarlo Costa Slaviero in Mathias Oyewusi sta se že na prijateljskih tekmah pokazala svoje kvalitete, ki bodo še kako potrebne v boju za obstanek. Trener moštva Sandi Valentinčič je pred nadaljevanjem ostal brez brata Frelih Davida in Boštjana ter Marka Furlana in Aljaža Puca.

 • Ilirija 1911 (15 točk)

  Ljubljanska Ilirija 1911 ima v spomladanskem delu prvenstva samo en cilj in to je obstanek v tem tekmovanju. Igralski kader Zorana Zeljkovića se v zimskem premoru ni veliko spremenil. Matevž Turkuš in Medin Bajrami sta najbolj odmevni okrepitvi. Poleg omenjena so moštvo okrepili še Miha Dobnikar, Doan Ibrahimov, Danijel Jurišić, Žiga Ovsenek in Dominik Mihaljević. Od zeleno belega dresa so se poslovili Jovan Koprivica, Mario Guberac, Jaka Kuraj, Stefan Andjelić, Matic Furjan, Dejan Zadnikar, Martin Cesar, Enes Rujović in Filip Škerl.

 • Jadran Dekani (14 točk)

  Podobne želje kot Zoran Zeljković ima tudi trener Dekančanov Nedžad Okčić in je to čimprej se približati sredini lestvice. Dekančani so doživeli kar nekaj kadrovski sprememb. Klub so zapustili Žiga Kljun, Jaka Rupnik, Robi Gajšek in Andrej Terčič. Na igrišče Ivana Gregoriča so se preselili vratar Sašo Bole, David Vidaković, Arlind Elshani in Joel Osikel.

 • Brda (13 točk)

  V Vipolžah imajo tudi željo po obstanku v ligi. Za lažje dosego želenega cilja se je klubsko vodstvo odločilo za konkretno prenovo kadra. Med novinci kluba so med drugim nekdanji igralec velenjskega Rudarja Sandi Čoralić. Aleksander Močić, David Frelih, Rok Bužinel, Davies Opoku in Vice Miljanić. Vsekakor čaka trenerja Dominika Beršnjaka veliko dela z uigravanjem moštva od katerega si, da bi v spomladanskem prvenstvu igrali bolj na rezultat.

 • Brežice 1919 (13 točk)

  Zadnjeuvrščene Brežice 1919 so pred nadaljevanjem popolnoma spremenili klubsko strategijo. Del te stragije je tudi povezovanje z ljubljansko Olimpijo. Plod novonastalega sodelovanja posodilo nekaj mladih nogometašev. Nekdanji nogometaš Olimpije Darko Karapetrović je prevzel vodenje članskega moštva. Moštvo so zapustili Nejc Travnikar, Edi Horvat, Ante Blažević, Marko Sukser, Mateo Panadić in Hrvoje Belak. Te vrzeli bodo zapolnili novi nogometaši iz sosednje Hrvaške. Med njimi je tudi sin nekdanjega branilca hrvaške reprezentance Zvonimirja Solda Matija. Med domačimi fanti bodo brežiški dres nosili Anej Mrežar in Luka Duvnjak, ki prišla iz Olimpije in Luka Filip iz Radomelj.

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180

Za konec poglejmo še prave prvega kroga:

 • Radomlje - Ilirija 1911 (danes, ob 13.00)
 • Bravo - Brežice 1919 (danes, ob 14.00)
 • Drava - Rogaška (danes, ob 15.00)
 • Jadran Dekani - Krka (danes, ob 15.00)
 • Ankaran Hrvatini - Bilje (danes, ob 15.00)
 • Beltinci - Dob (jutri, ob 15.00)
 • Brda - Nafta 1903 (jutri, ob 15.00)
 • Tabor Sežana - Fužinar (jutri, ob 15.00)

Avtor članka:

Marko Terlikar

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Članek še ni bil komentiran.

Golavt logo Oddaje

Večni derbi pripadel Mariboru

V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru. Tv oddaja | 80. oddaja | 02. okt 2019
V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru.


Preberite več


Sara Ketiš

V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš. Podcast | 79. oddaja | 29. sep 2019
V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš.


Preberite več

Golavt logo Novice

Olimpiji derbi ljubljanske kotline

Marko Terlikar | 31. mar 2019 | Prva liga

O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti. O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti.
Preberite več


Lyon le še korak do ubranitve naslova

Marko Terlikar | 28. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj. Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj.
Preberite več


Lyon boljši na prvem dvoboju lanskih finalistov

Marko Terlikar | 21. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna. Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna.
Preberite več


Aluminij z zmago do prvih pomladnih točk

Gorazd Jesenovec | 17. mar 2019 | Prva liga

V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0 V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: