Golavt logo Ženski nogomet

Slovenke imajo možnost za drugo mesto v skupini A

Pred nekaj trenutkov je bil opravljen žreb kvalifikacijskih skupin za evropsko prvenstvo leta 2021 v Angliji. Slovenska reprezentanca se bo v kvalifikacijski skupini A pomerila z aktualnimi evropskimi prvakinjami Nizozemsko, Rusijo, Turčijo, Kosovo in Estonijo.

Vsekakor čaka varovanke Boruta Jarca zanimiva skupina v kateri bi se lahko borile za drugo mesto v skupini. Absolutne favoritke skupine so aktualne prvakinje Nizozemke, ki še vedno sodijo v sam vrh ženskega nogometa. Na delu v Sloveniji bomo tako videli po nemških zvezdnicah še nizozemske kot Lieke Martens, Shanice van de Sanden, Anouk Dekker, Daniëlle van de Donk, Vivianne Miedema, ...

Danes je bil v Nyonu opravljen žreb kvalifikacijskih skupin za EP 2021, ki bo v Angliji. Žreb je Slovenkam namenil Nizozemsko, Rusijo, Turčijo, Kosovo in Estonijo
uefa.com

Rusinje so po koeficientu trenutno višje kotirane kot naše, ampak v sami kvaliteti na zelenici ne vidim bistvene razlike. Kakšne zvezdnice v ruski reprezentanci ni, da bi izstopala in si že naredila kakšno ime. Turčija, Kosovo in Estonija so v tem trenutku kakšen korak za našo reprezentanco in večjih težav ne bi smeli imeti v nabiranju pomembnih točk.

Na splošno pa ni kakšne skupine smrti, ampak vedno se lahko pojavijo kakšna presenečenja. Poglejmo celoten žreb:

Skupina A

 1. Nizozemska
 2. Rusija
 3. Slovenija
 4. Turčija
 5. Kosovo
 6. Estonija

Skupina B

 1. Italija
 2. Danska
 3. Bosna in Hercegovina
 4. Izrael
 5. Malta
 6. Gruzija

Skupina C

 1. Norveška
 2. Wales
 3. Belorusija
 4. Severna Irska
 5. Ferski otoki

Skupina D

 1. Španija
 2. Češka
 3. Poljska
 4. Moldavija
 5. Azerbajdžan

Skupine E

 1. Škotska
 2. Finska
 3. Portugalska
 4. Albanija
 5. Ciper

Skupina F

 1. Švedska
 2. Islandija
 3. Madžarska
 4. Slovaška
 5. Latvija

Skupina G

 1. Francija
 2. Avstrija
 3. Srbija
 4. Kazakstan
 5. Severna Makedonija

Skupina H

 1. Švica
 2. Belgija
 3. Romunija
 4. Hrvaška
 5. Litva

Skupina I

 1. Nemčija
 2. Ukrajina
 3. Irska
 4. Grčija
 5. Črna gora
Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180

Poglejmo kaj menijo naše reprezentantke:

Dobile smo v skupini evropske prvakinje Nizozemke. Ampak ostale reprezentance mislim, da ni slaba skupina za nas. Mislim da iz drugega bobna Rusija je za nas dobro. Proti Turčiji,Kosovo in Estoniji še nisem igrala. Ampak z Rusijo mislim da se lahko borimo za drugo mesto v skupini.

Mateja Zver (kapetanka reprezentance)

Kaj naj rečem, skupina je ugodna. Mislim, da lahko veliko naredimo s trdim delom že zdaj in pa čez poletje. Definitivno se lahko borimo za drugo mesto in dodatne kvalifikacije. Vse je v naših rokah!

Kaja Eržen

Po mojem mnenju je žreb dober in imamo vse možnosti. Zdaj pa je samo na nas, da se najprej individualno vsaka sama, nato pa še ekipno skupaj s strokovnim vodstvom pripravimo na začetek kvalifikacij. Vse je odvisno od nas samih. Dober žreb ne šteje nič, če mi sami ne bomo 150%. Časa do kvalifikacij je dovolj. Že spomlad in pa predvsem poletje pa bosta ključna, tako da če bomo tukaj čisto vse delo opravile dobro, potem se lahko nadejamo zelo zanimivih kvalifikacij.

Dominika Čonč

Mnenje selektorja Boruta Jarca pa boste lahko slišali v naslednji televizijski oddaji Golavt, ki bo v torek ob 21:00 na GoTv. 


Avtor članka:

Marko Terlikar

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Članek še ni bil komentiran.

Golavt logo Oddaje

Večni derbi pripadel Mariboru

V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru. Tv oddaja | 80. oddaja | 02. okt 2019
V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru.


Preberite več


Sara Ketiš

V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš. Podcast | 79. oddaja | 29. sep 2019
V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš.


Preberite več

Golavt logo Novice

Olimpiji derbi ljubljanske kotline

Marko Terlikar | 31. mar 2019 | Prva liga

O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti. O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti.
Preberite več


Lyon le še korak do ubranitve naslova

Marko Terlikar | 28. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj. Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj.
Preberite več


Lyon boljši na prvem dvoboju lanskih finalistov

Marko Terlikar | 21. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna. Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna.
Preberite več


Aluminij z zmago do prvih pomladnih točk

Gorazd Jesenovec | 17. mar 2019 | Prva liga

V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0 V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: