Golavt logo Domači nogomet

Štajerski derbi v znamenju Celjanov

V drugi tekmi 24. kroga sta se v Ljudskem vrtu v štajerskem derbiju pomerila domačin Maribor in Celjani. Bil pa je to poleg tekme v Domžalah, tudi derbi kroga, ki smo ga gledali na Planet Tv-ju.

Pri Mariboru je sedaj več kot očitno, da je bil Klinar resnično pripeljan kot rezervna opcija Milcu na desnem boku v obrambi. Mogoče bo Milanič še kakšno tekmo v tem zgoščenem ritmu doziral minute Milcu, je pa sedaj evidentno, da je prva izbira. Koliko Milanič zaupa mlademu Kolmaniču, je bilo tudi vidno. Če ni bilo kakšne poškodbe ali kartonov, je dokaj nerazumljiva odločitev, da ni bil postavljen niti na klop. V zadnjem času pa je mesto v prvih 11 izgubil tudi njihov najboljši igralec v kreaciji na sredini Dervišević. Tudi v luči reprezentance to ni dobro, ker se ve, česa je sposoben centralni vezist s svojo levico.

Dušan Kosič je z izbiro prvih 11 nakazal, kakšen bo način igre njegovih fantov. S Piškom in Cvekom je na sredini dobil dva delavca in dve mašini, ki imata sposobnost tekanja gor in dol, Cvek pa tudi sposobnost biti nevaren nasprotnikovemu vratarju.

Taktične inačice za tekmo so bile s tem podane...

V drugi tekmi 24. kroga sta se v Ljudskem vrtu v štajerskem derbiju pomerila domačin Maribor in Celjani. Bil pa je to poleg tekme v Domžalah,
Uredništvo Golavt

4000 gledalcev je v prvih 45 minutah spremljalo taktično igro na sredini, mišice Cveka in Piška pa so bile tiste, ki so velikokrat uspele ustaviti predvsem Hotića in Pihlerja, tudi Tavaresa, še najbolj razigran je bil pri domačih Romun Cretu, ki je nekajkrat lepo potegnil v napad.

Lepih priložnosti v prvem polčasu ni bilo veliko, ne na eni ne na drugi strani, vseeno pa so imeli borbeni Celjani več situacij in tudi strelov. Že v 8. minuti so izvedli protinapad, Vizinger pa je z roba kazenskega prostora streljal čez vrata Pirića. V 17. minuti je s prostega strela malo iz leve strani poizkusil Cvek, strel, ki je bil močan, je šel preveč po sredini in Pirić ni imel nobenih težav. Potem je v 18. minuti s prostega strela z leve strani v kazenski prostor podal Požeg Vancaš, odbito žogo je njegov soigralec iz 20 metrov poizkusil z ne preveč močnim strelom preusmeriti v gol, vendar uspeha ni bilo. Sledil je kot, podal je Vancaš, s strelom iz prve je poizkusil Cvek, vendar je streljal naravnost v Pirića.

Maribor si v prvih 45 minutah ni priigral nobene resne priložnosti, tudi enega samcatega strela na vrata Jurharja ni sprožil, še najbolj nevarna je bila podaja Vilerja v kazenski prostor in akcija Hotića po odvzeti žogi, ko je potem slabo podal Zahoviću.

 

Kosič je taktično v prvem polčasu nadigral Milaniča, vse pa se mu je podrlo  na začetku drugega polčasa, ko je Maribor iz prvega strela na vrata gostov tudi povedel. Viler je s preskokom igre na levi strani našel Zahovića, ta je podal v sredino vtekajočemu Bajdetu, ki se je res odlično znašel in samo podstavil nogo za domače vodstvo. Iz do takrat edinega strela na vrata, kasneje se je izkazalo tudi edinega do konca tekme, je Maribor zadel in se potegnil nazaj. Celjani so nekaj minut bili v šoku, potem pa so začeli igrati še bolj ofenzivno, bolj kombinatorno, priložnosti je bilo kar nekaj.

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180

61. minuta - Požeg Vancaš je podal iz kota, Zaletel je streljal čez vrata Pirića. 63. minuta – Lotrič je lepo preigraval na desni strani in prva res lepa obramba bosanskega vratarja, ki je začel postajati junak domačega moštva. V 72. minuti je iz avta podal v kazenski prostor domačih Vidmajer, res lepo je z glavo streljal Vizinger, Pirić se je izkazal s parado.

Marsikdo bi lahko takrat pomislil na tisti rek »kdor ne da, dobi«. To se ni zgodilo tudi po protinapadu domačih v 80. minuti, ko je Milec podal rezervistu Santosu, ki je lepo streljal, Jurhar pa še lepše posredoval. V bistvu je to bil drugi strel Maribora, vendar sodnik Jug je pokazal, da se gostujoči vratar ni dotaknil žoge.

Potem pa 82. minuta, ko so Celjani glede na igro, končno izenačili. Kot z leve strani je izvedel Vancaš, žoga je preletela vse igralce, na drugi strani je uletel rezervist Benedičič in samo podstavil nogo za izenačenje. Že v sodnikovem podaljšku pa so Celjani imeli veliko smole. Vancaš, ki je bil odličen, je podal iz prostega strela, iz bližine Zaletelu ni uspelo žoge poriniti v gol – Pirić je odlično posredoval – v nadaljevanju akcije pa je streljal mimo vrat še Vizinger.

Izjav v videu poročilu na strani PTLS ni, vendar je bilo evidentno skozi celo tekmo, da je Kosič nadigral Milaniča in zasluženo odnesel s svojo ekipo zlata vredno točko, lahko pa bi tudi vse.

Maribor v naslednjem krogu gostuje v Kranju, še prej med tednom igra prvo polfinalno tekmo pokala proti Muri. Celjani pa doma v derbiju kroga gostijo potolčene Domžale in jih z zmago lahko celo prehitijo na lestvici.


Avtor članka:

Janez Borovnica

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Članek še ni bil komentiran.

Golavt logo Oddaje

Večni derbi pripadel Mariboru

V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru. Tv oddaja | 80. oddaja | 02. okt 2019
V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru.


Preberite več


Sara Ketiš

V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš. Podcast | 79. oddaja | 29. sep 2019
V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš.


Preberite več

Golavt logo Novice

Olimpiji derbi ljubljanske kotline

Marko Terlikar | 31. mar 2019 | Prva liga

O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti. O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti.
Preberite več


Lyon le še korak do ubranitve naslova

Marko Terlikar | 28. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj. Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj.
Preberite več


Lyon boljši na prvem dvoboju lanskih finalistov

Marko Terlikar | 21. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna. Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna.
Preberite več


Aluminij z zmago do prvih pomladnih točk

Gorazd Jesenovec | 17. mar 2019 | Prva liga

V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0 V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: