Golavt logo Domači nogomet

Točke ostale na Gorenjskem

Veliko pa je bilo tudi začetniških napak v obrambah moštev in žal tudi veliko spornih sodniških odločitev, ki kar kličejo po uvedbi VAR-a tudi v naši prvi ligi. Na prvi tekmi v Celju je padlo kar sedem zadetkov. Derbi kroga v Mariboru z Muro se je končal z 1:1. Domžale so povozile Rudar s kar 6:2, Olimpija pa je v zadnji nedeljski tekmi z zmago v Krškem z 1:4 zmanjšala zaostanek za vijoličastimi na 7 točk.

Uvodni krog spomladanskega dela prvenstva Prve lige Telekom Slovenije je zaznamovalo veliko število zadetkov, saj jih je v povprečju na tekmo padlo kar pet.
Uredništvo Golavt

Podrobno poglejmo na Gorenjsko, na tekmo v Kranj, kjer je Triglav gostil presenečenje jeseni Aluminij iz Kidričevega. Gostje so bili glede na stanje na lestvici favoriti, ki pa tega na igrišču tokrat niso upravičili. Odkar se je mošto Triglava vrnilo v prvo ligo, so na tekmah z Aluminijem še brez zmage. Kot je pokazal potek srečanja pred sramotno malo gledalci, se je gostom zelo poznalo, da so ostali brez Tahiraja, Kidriča in Glihe. Prvo lepo priložnost za zadetek so vseeno imeli gostje, ko je po lepi akciji žogo mimo gola poslal Vrbanec. Ko je nato sredi polčasa posijalo sonce, so tudi domači začeli igrati bolj podjetno.

Povratnik v moštvu domačih, Aleš Mertelj, si je lahko le želel takega začetka v dresu bordo-belih, ki ga je začinil z zadetkom po tleh z levico s kakšnih 18 metrov v spodnji desni kot vratarja Janžekoviča. V 43. minuti je Luka Majcen povišal na 2:0 iz neobstoječe enajstmetrovke, ko je Arh Česen ob prekršku padel še pred šestnajstmetrskim prostorom, a je glavni sodnik Mertik iz Odrancev vseeno pokazal na belo točko. Ob poškodbi Janžekoviča je neogret poskusil enajstmetrovko ubraniti rezervni vratar Aluminija Kovačič, a mu ni uspelo.

Piko na i odličnemu zaključku prvega dela je dal znova Majcen, ki je v sodniškem dodatku polčasa povišal na 3:0. Drugi polčas je minil bolj mirno. Domači so pametno nadzirali potek tekme in mreži se v drugem delu nista več zatresli. Glavni sodnik je pokazal po dva rumena kartona na vsaki strani. S to zmago je Triglav na lestvici prehitel velenjskega Rudarja, ki je izgubil v Domžalah s teniških 6:2, Aluminij pa padel na četrto mesto, ki so ga prehitele prav Domžale zaradi boljše razlike v golih.

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180

Triglav v naslednjem krogu gostuje v Gorici, Aluminij pa v svoji Šumi pričakuje Maribor. Še enkrat več pa se je pokazalo, da sta edini mesti v Sloveniji, ki živita za nogomet Maribor in Murska Sobota. Žal.


Avtor članka:

Gorazd Jesenovec

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Članek še ni bil komentiran.

Golavt logo Oddaje

Pri moških remi, pri ženskah pa Olimpija

V 52. televizijski oddaji smo pregledali najbolj aktualne dogodke od prve do tretje SNL. Seveda smo tudi pogledali v zadnji krog druge tretjine SŽNL. Tv oddaja | 0. oddaja | 4 d
V 52. televizijski oddaji smo pregledali najbolj aktualne dogodke od prve do tretje SNL. Seveda smo tudi pogledali v zadnji krog druge tretjine SŽNL.


Preberite več


Adrijana Mori

V 67. podcast oddaji Golavt je bila gostja mlada napadalka Adrijana Mori, ki je pred kratkim se preselila k Radomljam. Podcast | 67. oddaja | 17. mar 2019
V 67. podcast oddaji Golavt je bila gostja mlada napadalka Adrijana Mori, ki je pred kratkim se preselila k Radomljam.


Preberite več

Golavt logo Novice

Lyon boljši na prvem dvoboju lanskih finalistov

Marko Terlikar | 5 d | Ženski nogomet

Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna. Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna.
Preberite več


Aluminij z zmago do prvih pomladnih točk

Gorazd Jesenovec | 17. mar 2019 | Prva liga

V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0 V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0
Preberite več


Visoki zmagi za Celje in Muro

Gorazd Jesenovec | 17. mar 2019 | Prva liga

Uvod v 23. krog je bil v Celju na stadionu Z'dežele, kjer so domači gostili še neporaženo moštvo pomladi kranjski Triglav. Na Fazanerijo pa so prišli igralci Krškega. Uvod v 23. krog je bil v Celju na stadionu Z'dežele, kjer so domači gostili še neporaženo moštvo pomladi kranjski Triglav. Na Fazanerijo pa so prišli igralci Krškega.
Preberite več


Šenčur iz Poljanske doline s točko

Gorazd Jesenovec | 17. mar 2019 | 3. SNL

Tudi za slovenske tretjeligaše je konec zimskega spanja. V vseh štirih ligah se je začel spomladanski ples, ki bo zanimiv predvsem v  bojih za obstanek. Tudi za slovenske tretjeligaše je konec zimskega spanja. V vseh štirih ligah se je začel spomladanski ples, ki bo zanimiv predvsem v bojih za obstanek.
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: