Golavt logo Tuji nogomet

Barcelona korak bližje naslovu

Barcelona je v štirih dneh kar dvakrat premagala večnega rivala na njihovem igrišču. V sredo so Katalonci bili s 3:0 v španskem pokalu. Tokrat pa z 1:0 v prvenstvu.

Barcelona je v štirih dneh kar dvakrat premagala večnega rivala na njihovem igrišču. V sredo so Katalonci bili s 3:0 v španskem pokalu. Tokrat pa z 1:0 v prvenstvu.
Marc Puig i Perez

Katalonska FC Barcelona je danes naredila velik korak proti novemu državnemu naslovu v Španiji. Katalonci so danes premagali večnega rivala Reala iz Madrida na Santiagu Bernabu z 1:0.  Strelec edinega zadetka je bil hrvaški reprezentant Ivan Rakitić. Rakitić se je v 26. minuti srečanja se je po podaji Sergija Roberta sam znašel pred domačim vratarjem Thibautom Courtoisom.  Slednjega je s prefinjenim lobom tudi matiral.

Na žalost gledalcev ni padlo več zadetkov je bilo pa kar nekaj vročih dvobojev in nekaj vroče krvi. Pri domačih je bil najbolj vroč Sergio Ramos, ki je imel kar nekaj za povedati Lionelu Messiju in ob koncu tekme Gerardu Piquéju.

Glede na to, da varovanci Ernesta Valverdeja težko oddajajo točke v prvenstvu je ta zmaga nad večnim rivalom so se vrata odprla na stežaj proti naslovu. S to zmago je Barcelona po 87 letih prehitela Real Madrid po številu zmag na medsebojnih srečanjih.

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180


Avtor članka:

Marko Terlikar

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Novica še ni bila komentirana.

Golavt logo Oddaje

Prva slovenska ženska nogometna liga

V 73. oddaji smo največ besed namenili prvi slovenski ženski nogometni ligi, ki se prične v nedeljo. Gosta sta Živa Hanžič in Primož Štrajhar. Tv oddaja | 73. oddaja | 5 d
V 73. oddaji smo največ besed namenili prvi slovenski ženski nogometni ligi, ki se prične v nedeljo. Gosta sta Živa Hanžič in Primož Štrajhar.


Preberite več


3. SNL - zahod

Tokratna oddaja je namenjena 3.SNL - zahod. S skupaj gosti smo preverili,  kdo so favoriti in kakšni so cilji v posameznih klubih. Tv oddaja | 72. oddaja | 07. avg 2019
Tokratna oddaja je namenjena 3.SNL - zahod. S skupaj gosti smo preverili, kdo so favoriti in kakšni so cilji v posameznih klubih.


Preberite več

Golavt logo Članki

Američanke še četrtič svetovne prvakinje

Marko Terlikar | 08. jul 2019 | Ženski nogomet

Včeraj se je končalo svetovno prvenstvo v Franciji na katerem so Američanke še četrtič osvojile naslov svetovnih prvakinj. Prav je, da naredimo eno analizo turnirja. Včeraj se je končalo svetovno prvenstvo v Franciji na katerem so Američanke še četrtič osvojile naslov svetovnih prvakinj. Prav je, da naredimo eno analizo turnirja.
Preberite več


Kdo v polfinale Lige prvakov?

Marko Terlikar | 09. apr 2019 | Evropa

Danes zvečer je spet na sporedu Liga prvakov. Tokrat se pričenjajo boji za uvrstitev v polfinale. Komu pa kaže najbolje?  Danes zvečer je spet na sporedu Liga prvakov. Tokrat se pričenjajo boji za uvrstitev v polfinale. Komu pa kaže najbolje?
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: