Golavt logo Ženski nogomet

Čončeva je pri Malagi dobila novo sogiralko

Iz Španije prišla vest, da je Malago okrepila odlična kamerunska napadalka Gaëlle Engamanouit, ki je nazadnje igrala na norveškem za Avaldsnes.

Iz Španije prišla vest, da je Malago okrepila odlična kamerunska napadalka Gaëlle Engamanouit, ki je nazadnje igrala na norveškem za Avaldsnes.
Gaëlle Enganamouit / Foto: GoToVan

26-letna kamerunska reprezentantka Gaëlle Engamanouit je postala soigralka naše Dominike Čonč pri španskem prvoligašu

Malagi. Gre za zelo dobro napadalko, ki je začela svojo nogometno pot v kamerunski prestolnici Yaoundé pri Loremi. Leta 2012 se je preselila v Evropo in najprej zaigrala v Srbiji za Spartak iz Subotice. Decembra leta 2013 se je preselila na Švedsko in zaigrala za Eskilstuno United. V drugi sezoni v dresu Eskilstune je dokončno opozorila nase, ko je postala najboljša strelka švedske Damallsvenskan ter istega leta bila izbrana za najboljšo afriško nogometašico. Iz Eskilstune se je preselila k FC Rosengårdu, kjer je marsikdo pričakoval korak naprej v njeni karieri. Na žalost je staknila težko poškodbo in takrat je bilo celo govora, da bo morala končati svojo nogometno pot. 

Nepričakovano je v tistem obdobju prišla na dan novica, da se podaja na Kitajsko k Dalianu. V lanskem letu se je ponovno vrnila v Skandinavijo in zaigrala za norveški Avaldsnes. 

Engamanouitova je včeraj podpisala za španskega prvaligaša Malago, tako postala soigralka naše Domnike Čonč. 26-letna Kamerunka bo lahko pomembno orožje v boju za obstanek, če bo našla staro formo. 


Avtor članka:

Marko Terlikar

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Novica še ni bila komentirana.

Golavt logoOddaje

Pregled dogodkov minulega tedna

V tokratni oddaji smo pregledali vse aktualne dogodke minulega tedna na slovenskih in mednarodnih zelenicah. Tv oddaja | 47. oddaja | 1 d
V tokratni oddaji smo pregledali vse aktualne dogodke minulega tedna na slovenskih in mednarodnih zelenicah.


Preberite več


Nina Predanič

Tokratna gostja podcast oddaje Golavt je mlada nogometašica Nina Predanič, ki trenutno pridno študira in igra nogomet za univerzo Saint Rose. Podcast | 62. oddaja | 5 d
Tokratna gostja podcast oddaje Golavt je mlada nogometašica Nina Predanič, ki trenutno pridno študira in igra nogomet za univerzo Saint Rose.


Preberite več

Golavt logoČlanki

Bo Dortmundu uspelo priti do naslova

Marko Terlikar | 1 d | Evropa

V nemški ligi smo pogosto priča temu, da je Bayern razred zase brez kakšne konkurence. V letošnji sezoni ni tako in nas lahko čaka zanimiv troboj. V nemški ligi smo pogosto priča temu, da je Bayern razred zase brez kakšne konkurence. V letošnji sezoni ni tako in nas lahko čaka zanimiv troboj.
Preberite več


Ali srce še bije za Slovenijo?

Gorazd Jesenovec | 3 d | Reprezentanca

Tokrat nekaj besed o reprezentanci, ki bo letos v ostrem tempu v petih terminih odigrala do konca leta kar deset kvalifikacijskih tekem. Tokrat nekaj besed o reprezentanci, ki bo letos v ostrem tempu v petih terminih odigrala do konca leta kar deset kvalifikacijskih tekem.
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: