Golavt logo Ženski nogomet

Julia Spetsmark v North Carolino

Švedska reprezentantka Julia Spetsmark ni dolgo čakala na nov klub, saj je danes podpisala za ameriške prvakinje North Carolino.

Švedska reprezentantka Julia Spetsmark ni dolgo čakala na nov klub, saj je danes podpisala za ameriške prvakinje North Carolino.
Julia Spetsmark(2015) / Foto: Anders Henrikson

Spetsmarkova je leta 2006 kot 17-letna igralka debitirala v švedski Damallsvenskan (prva liga) za Mallbackens IF. Nato je zbrala več kot 100 nastopov na prvoligaški sceni v dresih Örebro-ja in Sunnanå-ja. V lanskem zimskem prestopnem roku se je prvič podala na tuje in odšla k  angleškemu velikanu Manchester City-ju. Tam se ni najbolje znašla,  saj je zbrala le tri nastope.  Poleti se je vrnila domov in odigrala jesenski del za Djurgården in bila ena izmed ključnih igralk moštva.  Odigrala je enajst tekem in dosegla šest zadetkov. V klubu so jo želeli zadržati, a Spetsmarkova si je želela ponovne preizkušnje na tujem.

Danes 29-letna vezistka ni čakala dolgo na novo priložnost, saj je podpisala pogodbo s ameriškimi prvakinjami North Carolino. 


Avtor članka:

Marko Terlikar

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Novica še ni bila komentirana.

Golavt logoOddaje

Pregled dogodkov minulega tedna

V tokratni oddaji smo pregledali vse aktualne dogodke minulega tedna na slovenskih in mednarodnih zelenicah. Tv oddaja | 47. oddaja | 1 d
V tokratni oddaji smo pregledali vse aktualne dogodke minulega tedna na slovenskih in mednarodnih zelenicah.


Preberite več


Nina Predanič

Tokratna gostja podcast oddaje Golavt je mlada nogometašica Nina Predanič, ki trenutno pridno študira in igra nogomet za univerzo Saint Rose. Podcast | 62. oddaja | 5 d
Tokratna gostja podcast oddaje Golavt je mlada nogometašica Nina Predanič, ki trenutno pridno študira in igra nogomet za univerzo Saint Rose.


Preberite več

Golavt logoČlanki

Bo Dortmundu uspelo priti do naslova

Marko Terlikar | 1 d | Evropa

V nemški ligi smo pogosto priča temu, da je Bayern razred zase brez kakšne konkurence. V letošnji sezoni ni tako in nas lahko čaka zanimiv troboj. V nemški ligi smo pogosto priča temu, da je Bayern razred zase brez kakšne konkurence. V letošnji sezoni ni tako in nas lahko čaka zanimiv troboj.
Preberite več


Ali srce še bije za Slovenijo?

Gorazd Jesenovec | 3 d | Reprezentanca

Tokrat nekaj besed o reprezentanci, ki bo letos v ostrem tempu v petih terminih odigrala do konca leta kar deset kvalifikacijskih tekem. Tokrat nekaj besed o reprezentanci, ki bo letos v ostrem tempu v petih terminih odigrala do konca leta kar deset kvalifikacijskih tekem.
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: