Golavt logo Domači nogomet

Olimpiji derbi ljubljanske kotline

O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti.

O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti.
Danilo Vezjak

V domžalskem Športnem parku se je odvijal derbi tega kroga med domačimi Domžalami in Olimpijo. V uvodnih minutah srečanja so varovanci Roberta Pevnika začeli podjetneje. Rok Kidrič je imel prvo priložnost na tem srečanju, a je njegov strel z glavo ubranil Krševan Santini. Domžalčani so v nadaljevanju vzpostavili ravnotežje in prišli do svoje prve priložnosti v 16. minuti srečanja. Takrat se je Tilen Pečnik odločil za strel z roba kazenskega prostora. V 29. minuti so Ljubljančani povedli prek Mario Jurčevič. Jurčevič je na levi strani želel poslati predložek v kazenski prostor, a je žoga na koncu preletela na Santinija in končala v domači mreži. Domači so tik pred koncem prvega polčasa imeli dve priložnosti prek Tončija Mujana in Tilna Klemenčiča za izenačenje, ampak je mreža ostala nedotaknjena.

V 48. minuti so Ljubljančani povišali na 0:2, ko se je Goran Brkić odločil za samostojen prodor, ki ga je zaključil s strelom z roba kazenskega prostora, ki je matiral Santinija. Varovanci Simona Rožmana so prišli do znižanja izida v 54. minuti, ko je za 1:2 zadel Amadej Vetrih. Slednji je le štiri minute kasneje zapustil igrišče, ko je po grobem prekršku nad Asmirjem Suljičem dobil rdeči karton. Kljub igralcu manj so Domžalčani imeli lepe priložnosti za izenačenje izida. Svoje priložnosti niso izkoristili Tilen Pečnik, Senijad Ibričić in Dario Kolobarić.

Končni izid srečanja je v 82. minuti srečanja postavil Stefan Savić. Savić je izkoristil podajo Kidriča in poslal žogo za hrbet domačega vratarja Santinija.

Ob jezeru pravičen remi

V Velenju sta se pomerili ekipi Rudarja in Gorice. Domače nogometaše je prvič vodil dosedanji pomočnik Marjana Pušnika Almir Sulejmanović. Gledalci, ki so se zbrali na stadionu Ob jezeru so videli miren začetek srečanja. V prvih dvajsetih minutah si je vsaka ekipa priigrala po eno priložnost. Za domače je bil nenatančen Damjan Trifković, za goste je bil v 17. minuti natančen Semir Smajlagić. Slednji je izkoristil podajo Andrije Filipovića in z roba kazenskega prostora z volejem poslal žogo za hrbet Mateja Radana. Domači bi lahko izenačili v 34. minuti, ko je do lepe priložnosti prišel Žiga Škoflek, njegov strel je končal v zunanjem delu mreže.

Tik pred koncem prvega polčasa so domači prek Leona Črnčiča prišli do lepe priložnosti. Po dolgi podaji v kazenskem prostor je dobil žogo in se znašel sam pred gostujočem vratarjem Gregorjem Sorčanom. Slednji je šel izven svojih vrat in neovirano ubranil njegov strel. Ob obrambi je Sorčan podrl Črnčiča. Domači nogometaši so zahtevali enajstmetrovko, glavni sodnik srečanja Rade Obrenović ni bil istega mnenja.

Črnčič je v uvodnih minutah drugega polčasa prišel do lepe priložnost za izenačenje, a ni bil dovolj natančen. V 57. minuti bi lahko Etien Velikonja povišal na 0:2. Njegov strel z glavo je bil preblag, da bi reseneje ogrozil Radana. V 66. minuti je Črnčič končno zadel goriško mrežo. Dominik Radić se je odločil za strel iz bližine. Njegov strel je Sorčan ubranil, odbitek pa je dobil Črnčič, ki je žogo poslal v prazno mrežo. Domačim je v 74. minuti uspel preobrat, ko je zadel Žiga Škoflek. Slednji je izkoristil podajo Milana Tučića. Gostje so prišli do izenačenja v 82. minuti, ko je se Filipović ponovno znašel v vlogi asistenta. Tokrat je njegovo podajo izkoristil Adel Halilović, ki je z diagonalnim strelom premagal Radana.

V Fazaneriji gladka zmaga Mure

V zadnjem srečanju tega kroga sta se v Fazaneriji pomerila Mura in Aluminij. Domači nogometaši so v 20. minuti povedli prek Amadeja Maroše. Maroša je izkoristil podajo Luke Šušnjare in s strelom s kakšnih metrov matiral Luko Janžekoviča. Luka Šušnjara je bil tudi asistent pri drugem in tretjem zadetku. Na 2:0 je v 54. minuti povišal Luka Bobičanec. Končni izid srečanja je le minuto kasneje postavil Nino Kouter. Slednji je v hitrem proti napadu z roba kazenskega prostora premagal gostujočega vratarja Janžekoviča.

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180


Avtor članka:

Marko Terlikar

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Novica še ni bila komentirana.

Golavt logo Oddaje

Večni derbi pripadel Mariboru

V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru. Tv oddaja | 80. oddaja | 02. okt 2019
V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru.


Preberite več


Sara Ketiš

V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš. Podcast | 79. oddaja | 29. sep 2019
V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš.


Preberite več

Golavt logo Članki

Primorski derbi ni postregel z zadetki

Marko Terlikar | 04. nov 2019 | Ženski nogomet

Včeraj je bil odigran 10. krog 1. SŽNL v katerem smo lahko spremljali primorski derbi med Primorjem in Koprom ter derbi med Radomljami in Krimom je pripadel rumenim. Včeraj je bil odigran 10. krog 1. SŽNL v katerem smo lahko spremljali primorski derbi med Primorjem in Koprom ter derbi med Radomljami in Krimom je pripadel rumenim.
Preberite več


Kaj se dogaja z Golavtom?

Marko Terlikar | 27. okt 2019 | Prva liga

Pri Golavtu se obetajo velike spremembe in vabim vse k sodelovanju, ki želijo pisati o nogometu. Vabljeni tudi komercialisti in snemalne ekipe. Pri Golavtu se obetajo velike spremembe in vabim vse k sodelovanju, ki želijo pisati o nogometu. Vabljeni tudi komercialisti in snemalne ekipe.
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: