Golavt logo Domači nogomet

Stanley Amuzie okrepil Kidričane

Nigerijec Stanley Amzuie je novi član Aluminija iz Kidričevega. Amuzie je nazadnje igral za svičarskega prvoligaša Lugana.

Nigerijec Stanley Amzuie je novi član Aluminija iz Kidričevega. Amuzie je nazadnje igral za svičarskega prvoligaša Lugana.
Stanley Amuzie / Foto: NK Aluminij

22-letni branilec Stanley Amuzie je svojo pot začel doma v nigerijski prestolnici Lagosu pri Flying Sports Academy. Pri šestnajstih letih se je preselil v Evropo k italijanski Parmi. S prva je igral za mladinsko ekipo (primavera) Parme in se kasneje preslil v Genovo k Sampdorii. Debi v članskem nogometu je naredil na Portugalskem pri Olhanensesu

Iz Portugalske se je vrnil nazaj k Sampdorii, ki ga je posodila švicarskemu klubu Luganu, kjer je bil soigralec našega Domna Črnigoja. Aluminij iz Kidričevega je postal njegov četrti evropski klub s katerim je podpisal do konca sezone 2020. Ob podpisu je Amuzie dejal:

»Gledal sem tekme Aluminija in opazoval ekipo. Veliko mi je pri odločitvi pomenilo tudi dobro mnenje o klubu, ki ga je podal moj soigralec iz Lugana in slovenski reprezentant Domen Črnigoj. Ogledal sem si profile igralcev in videl, da je to zelo mlada ekipa. Mladi igralci, kot sem jaz, dobivajo priložnost za igranje in razvoj. Zato sem tu, ker si želim igrati in napredovati ter pomagati moštvu Aluminija pri doseganju dobrih rezultatov.«

Amuzie ima na svojem računu tudi dva nastopa za nigerijsko A-reprezentanco in šest za reprezezentanco U-23. 

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180


Avtor članka:

Marko Terlikar

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Novica še ni bila komentirana.

Golavt logo Oddaje

Pred začetkom prvoligaške sezone

V 68. oddaji je bil gost oddaje nogometaš Brava Jaka Ihbeisheh, ki se pripravlja na zgodovinsko krstno sezono v prvi ligi. Tv oddaja | 68. oddaja | 6 d
V 68. oddaji je bil gost oddaje nogometaš Brava Jaka Ihbeisheh, ki se pripravlja na zgodovinsko krstno sezono v prvi ligi.


Preberite več


Pregled dogodkov

V tokratni oddaji smo pregledali najbolj aktualne zadeve s slovenskih, mednarodnih in ženskih zelenic. Tv oddaja | 67. oddaja | 06. jul 2019
V tokratni oddaji smo pregledali najbolj aktualne zadeve s slovenskih, mednarodnih in ženskih zelenic.


Preberite več

Golavt logo Članki

Američanke še četrtič svetovne prvakinje

Marko Terlikar | 08. jul 2019 | Ženski nogomet

Včeraj se je končalo svetovno prvenstvo v Franciji na katerem so Američanke še četrtič osvojile naslov svetovnih prvakinj. Prav je, da naredimo eno analizo turnirja. Včeraj se je končalo svetovno prvenstvo v Franciji na katerem so Američanke še četrtič osvojile naslov svetovnih prvakinj. Prav je, da naredimo eno analizo turnirja.
Preberite več


Kdo v polfinale Lige prvakov?

Marko Terlikar | 09. apr 2019 | Evropa

Danes zvečer je spet na sporedu Liga prvakov. Tokrat se pričenjajo boji za uvrstitev v polfinale. Komu pa kaže najbolje?  Danes zvečer je spet na sporedu Liga prvakov. Tokrat se pričenjajo boji za uvrstitev v polfinale. Komu pa kaže najbolje?
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: