Golavt logo Domači nogomet

Triglav ostaja hit pomladi

Uvod v 22. krog PLTS je bil v športnem centru Kranj, kjer sta se pomerili ekipi Triglava in Olimpije.

Uvod v 22. krog PLTS je bil v športnem centru Kranj, kjer sta se pomerili ekipi Triglava in Olimpije.
Gorazd Jesenovec

To je bila tekma dveh moštev s polnim spomladanskim točkovnim izkupičkom. Pred lepo polnimi tribunami, ki bi si jih Gorenjci zaslužili bolj pogosto so imeli gostje več od igre in številne priložnosti za zadeteke. Domači so igrali brez svojega najboljšega napadalca Majcna, ki ni bil v kadru zaradi rumenih kartonov. Taktično  so se srčno branili in potrpežljivo in z nekaj sreče čakali na svojo priložnost za zadetek. Prvi pa so zadeli gostje iz Ljubljane potem, ko je Suljič osmešil pol kranjske obrambe in odvijugal do zadetka. Po slabi uri igre je glavni sodnik Jug po prekršku Arh Česna nad Suljičem pokazal na belo točko. Zaključne žogice ni izkoristil Savič in streljal mimo vrat.

Do konca tekme je bilo še nekajkrat vroče pred domačimi vrati a se odlični domači vratar Arko ni dal več premagati. Nato pa znani nogometni pregovor »kdor ne da dobi«. Ko je kazalo, da bodo vse točke odšle prestolnico še enajstmetrovka za domače v 88. minuti po igranju z roko Jurčeviča. Za razliko od Saviča je bil Tijanič na drugi strani bolj zbran in izenačil. Da je nogomet res nepredvidljiv smo videli v 95. minuti v zadnjem napadu na tekmi, ko je po podaji Žurge še enkrat zadel Tijanič in priigral nove tri točke Triglavu, ki se pridno vzpenja po lestvici navzgor. Dončičeva mešanica  igralcev z izkušnjami in  poletnost mlajših igralcev nadaljuje svoj pohod proti Celju, Olimpija pa se je pred derbijem v Stožicah nepričakovano še bolj oddaljila od vodilnega Maribora, ki je doma premagal Gorico.

Znano nogometno pravilo pravi, da se prvenstvo osvaja na malih tekmah in tega bi se v Ljubljani morali bolj zavedati.

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180


Avtor članka:

Gorazd Jesenovec

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Novica še ni bila komentirana.

Golavt logo Oddaje

Večni derbi pripadel Mariboru

V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru. Tv oddaja | 80. oddaja | 02. okt 2019
V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru.


Preberite več


Sara Ketiš

V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš. Podcast | 79. oddaja | 29. sep 2019
V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš.


Preberite več

Golavt logo Članki

Primorski derbi ni postregel z zadetki

Marko Terlikar | 04. nov 2019 | Ženski nogomet

Včeraj je bil odigran 10. krog 1. SŽNL v katerem smo lahko spremljali primorski derbi med Primorjem in Koprom ter derbi med Radomljami in Krimom je pripadel rumenim. Včeraj je bil odigran 10. krog 1. SŽNL v katerem smo lahko spremljali primorski derbi med Primorjem in Koprom ter derbi med Radomljami in Krimom je pripadel rumenim.
Preberite več


Kaj se dogaja z Golavtom?

Marko Terlikar | 27. okt 2019 | Prva liga

Pri Golavtu se obetajo velike spremembe in vabim vse k sodelovanju, ki želijo pisati o nogometu. Vabljeni tudi komercialisti in snemalne ekipe. Pri Golavtu se obetajo velike spremembe in vabim vse k sodelovanju, ki želijo pisati o nogometu. Vabljeni tudi komercialisti in snemalne ekipe.
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: