Golavt logo Domači nogomet

Visoki zmagi za Celje in Muro

Uvod v 23. krog je bil v Celju na stadionu Z'dežele, kjer so domači gostili še neporaženo moštvo pomladi kranjski Triglav. Na Fazanerijo pa so prišli igralci Krškega.

Niz neporaženosti so Kranjčani končali v Celju. Če so še jeseni zmagali tu z 1:3, pa tokrat niso imeli prav nobenih možnosti. Po besedah trenerja gostov Dončiča ni bilo prave energije in kombinatorike na igrišču. Celjani na drugi strani pa so prav s tem dosegli visoko zmago in se s tekmo več približali Domžalam le na točko zaostanka. Prvi pa so zapretili gostje. V 15. minuti je po prostem strelu Crnova vratnico zadel Karamatič. Domači so prvič konkretno zapretili v 21. minuti po prostem strelu Piška. V 31. minuti pa vodstvo domačih, ko je Vizinger zavrnil žogo do Lotriča.

Na začetku drugega polčasa pa je prvič udarila naveza Požeg Vancaš – Vizinger, ki je nato čez nekaj minut ponovila akcijo za domačih 3:0.

Piko na i pa je za svoj hat-trick po »futsalu« v kazenskem prostoru dosegel Vizinger. Gostje so se petardi izognili v zadnji minuti, ko je Arko ubranil strel Požeg Vancaša. Pred maloštevilnimi gledalci je tekmo odsodil mednarodni sodnik Slavko Vinčič. Za Celjane je bila to lepa popotnica, ko bodo po reprezentančnem premoru gostovali v Mariboru, Triglav pa odhaja v Krško.

Na Fazaneriji obsijani s soncem pred 2000 gledalci so Muraši nadigrali  zadnje Krško, ki mu kot kaže trenutno, zadnje mesto ob koncu težko uide. Svoj pohod na tri točke so domačini začeli v 18. minuti, ko je po globinski podaji Maroša spretno preigral tri obrambne igralce Krškega. Krško je prek Volaša izenačilo a je stranski sodnik označil nedovoljeni položaj. Pet minut pred koncem prvega dela pa nov zadetek za Muro. Po kombinaciji iz kota je Bobičanec iz roba kazenskega prostora povišal vodstvo na 2:0. S prvo akcijo v drugem polčasu po prodoru Šušnjare in podaji do Maroše je bila usoda gostov praktično zapečatena.

V 50. in 55. minuti pa vendarle dve lepi priložnosti za Krško a se rezultat ni spremenil. V 61. minuti Volaš tudi iz najstrožje kazni ni dosegel častnega zadetka za Krčane. Nato pa prvenec za Pucka in 4:0 za domače. Zadnji »žebelj v krsto« je ob koncu zabil Maruško. Mura naslednji krog doma pričakuje Aluminij, Krško pa bo imelo proti Triglavu doma eno zadnjih priložnosti, da se izogne neposrednemu izpadu v drugo ligo.

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180


Avtor članka:

Gorazd Jesenovec

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Novica še ni bila komentirana.

Golavt logo Oddaje

Večni derbi pripadel Mariboru

V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru. Tv oddaja | 80. oddaja | 02. okt 2019
V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru.


Preberite več


Sara Ketiš

V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš. Podcast | 79. oddaja | 29. sep 2019
V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš.


Preberite več

Golavt logo Članki

Primorski derbi ni postregel z zadetki

Marko Terlikar | 04. nov 2019 | Ženski nogomet

Včeraj je bil odigran 10. krog 1. SŽNL v katerem smo lahko spremljali primorski derbi med Primorjem in Koprom ter derbi med Radomljami in Krimom je pripadel rumenim. Včeraj je bil odigran 10. krog 1. SŽNL v katerem smo lahko spremljali primorski derbi med Primorjem in Koprom ter derbi med Radomljami in Krimom je pripadel rumenim.
Preberite več


Kaj se dogaja z Golavtom?

Marko Terlikar | 27. okt 2019 | Prva liga

Pri Golavtu se obetajo velike spremembe in vabim vse k sodelovanju, ki želijo pisati o nogometu. Vabljeni tudi komercialisti in snemalne ekipe. Pri Golavtu se obetajo velike spremembe in vabim vse k sodelovanju, ki želijo pisati o nogometu. Vabljeni tudi komercialisti in snemalne ekipe.
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: