Golavt logo Tuji nogomet

Vanoli bo reševal Bisceglie Calcio 1913

Italijanski strateg Rodolfo Vanoli, ki je pred leti vodil Koper in Olimpijo bo reševal italijanskega tretjeligaša Bisceglie Calcio 1913.

Italijanski strateg Rodolfo Vanoli, ki je pred leti vodil Koper in Olimpijo bo reševal italijanskega tretjeligaša Bisceglie Calcio 1913.
Rodolfo Vanoli / Foto: Biser Todorov

Rodolfo Vanoli se je na slovenski nogometni sceni prvič pojavil leta 2012, ko je prevzel vodenje Koper. Na Obali je zdržal leto in pol in sestavil čvrsto in nepremagljivo ekipo, kljub temu je moral oditi. Eden izmed takratnih izgovor je bilo, da igra moštvo premalo atraktiven nogomet. A Koper ni zdržal dolgo brez Italijana, saj so ga poklical nazaj dobre pol leta po odpovedi. Druga epizoda v Kopru je trajala le do konca sezone 2014/15.

Danes 55-letni strokovnjak iz Gavirateja se je ponovno vrnil na slovensko sceno aprila leta 2016, ko je prevzel vodenje Olimpije v zaključku prvenstva. V Ljubljani je zdržal le nekaj mesecev, saj je avgusta istega leta moral zapustiti Zeleno-bele.

Od odhoda iz Olimpije Vanoli ni bil aktiven pri nobenem klubu. A to se spremenilo danes, saj bo reševal Bisceglio Calcio 1913 pred izpadom v četrto italijansko ligo oziroma Serie D. Bisceglie je po 19. krogih na 17. mestu.


Avtor članka:

Marko Terlikar

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Novica še ni bila komentirana.

Golavt logoOddaje

Pregled dogodkov minulega tedna

V tokratni oddaji smo pregledali vse aktualne dogodke minulega tedna na slovenskih in mednarodnih zelenicah. Tv oddaja | 47. oddaja | 1 d
V tokratni oddaji smo pregledali vse aktualne dogodke minulega tedna na slovenskih in mednarodnih zelenicah.


Preberite več


Nina Predanič

Tokratna gostja podcast oddaje Golavt je mlada nogometašica Nina Predanič, ki trenutno pridno študira in igra nogomet za univerzo Saint Rose. Podcast | 62. oddaja | 5 d
Tokratna gostja podcast oddaje Golavt je mlada nogometašica Nina Predanič, ki trenutno pridno študira in igra nogomet za univerzo Saint Rose.


Preberite več

Golavt logoČlanki

Bo Dortmundu uspelo priti do naslova

Marko Terlikar | 1 d | Evropa

V nemški ligi smo pogosto priča temu, da je Bayern razred zase brez kakšne konkurence. V letošnji sezoni ni tako in nas lahko čaka zanimiv troboj. V nemški ligi smo pogosto priča temu, da je Bayern razred zase brez kakšne konkurence. V letošnji sezoni ni tako in nas lahko čaka zanimiv troboj.
Preberite več


Ali srce še bije za Slovenijo?

Gorazd Jesenovec | 3 d | Reprezentanca

Tokrat nekaj besed o reprezentanci, ki bo letos v ostrem tempu v petih terminih odigrala do konca leta kar deset kvalifikacijskih tekem. Tokrat nekaj besed o reprezentanci, ki bo letos v ostrem tempu v petih terminih odigrala do konca leta kar deset kvalifikacijskih tekem.
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: