Golavt logo Tuji nogomet

Žreb četrtfinala lige prvakov in lige Europa

Na sedežu UEFA v Nyonu so danes izžrebali pare četrtfinalnih obračunov v ligi prvakov in ligi Europa.

Na sedežu UEFA v Nyonu so danes izžrebali pare četrtfinalnih obračunov v ligi prvakov in ligi Europa.
Jarmoluk

Od lanskih ekip v četrtfinalu LP so ostali še Juventus, Liverpool, Manchester City in Barcelona.

Liga prvakov četrtfinalni pari:

  • Ajax Amsterdam – Juventus
  • Liverpool – FC Porto
  • Tottenham Hotspurs – Manchester City
  • Manchester United – FC Barcelona

Prijetno presenečenje amsterdamski Ajax bo izzval torinski Juventus v prvem paru. Italijani s prihodom Ronalda odkrito ciljajo na naslov evropskega prvaka. Obe moštvi že kar nekaj časa čakata na naslov, Ajax od leta 1994/95, Juventus pa leto manj, ko je v finalu premagal prav Ajax.

Liverpool je imel pri žrebu vendarle realno nekaj sreče a Porto bo vsekakor drago prodal svojo kožo. Tekmeca sta se pomerila že lani v osmini finala, ko so Angleži gladko napredovali po petardi v Portu.

Angleški par med Tottenhamom in meščani iz Manchestra bo prvenec teh dveh ekip v ligi prvakov. Tu je vsekakor favorit MC, toda biti favorit v nogometu še ni dovolj za zmago.

Derbi četrtfinala bo vsekakor zadnji par med Machester Unitedom s tremi naslovi  in Barcelono, ki ima v svojih vitrinah pet pokalov lige prvakov. Rahla prednost je na strani Kataloncev.

Liga Europa četrtfinalni pari:

  • Benfica SL – Eintracht Frankfurt
  • Slavia Praha – Chelsea
  • Napoli – Arsenal
  • Villarreal – Valencia

Benfica bo imela vsekakor veliko dela z letos odličnim Eintrachtom iz Frankfurta, ki je to lovoriko edinkrat osvojil daljnega leta 1979/80 in ne bi imeli nič proti, če jim to letos uspe še drugič.

Od lani praška Slavia s kitajskimi lastniki strateško sodeluje s klubom iz Pekinga kar se jim očitno obrestuje, ko so v osmini premagali petkratne zmagovalce Sevillo. Chelsea z eno zmago v tem pokalu leta 2013 je v tem dvoboju v prednosti vsaj na papirju.

Napoli, ki čaka na nov evropski bum že od zlatih časov Maradone, ko so bili prvaki pokala UEFA leta 1988/89 bo skušal presenetiti angleški Arsenal, ki na evropsko lovoriko še čaka.

 V španskem obračunu bodo odločale malenkosti. Valencia ima že zmago v tem pokalu leta 2003/04.  

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180

Deli z drugimi:


Avtor članka:

Gorazd Jesenovec

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Novica še ni bila komentirana.

Golavt logo Oddaje

Večni derbi pripadel Mariboru

V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru. Tv oddaja | 80. oddaja | 02. okt 2019
V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru.


Preberite več


Sara Ketiš

V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš. Podcast | 79. oddaja | 29. sep 2019
V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš.


Preberite več

Golavt logo Članki

Primorski derbi ni postregel z zadetki

Marko Terlikar | 04. nov 2019 | Ženski nogomet

Včeraj je bil odigran 10. krog 1. SŽNL v katerem smo lahko spremljali primorski derbi med Primorjem in Koprom ter derbi med Radomljami in Krimom je pripadel rumenim. Včeraj je bil odigran 10. krog 1. SŽNL v katerem smo lahko spremljali primorski derbi med Primorjem in Koprom ter derbi med Radomljami in Krimom je pripadel rumenim.
Preberite več


Kaj se dogaja z Golavtom?

Marko Terlikar | 27. okt 2019 | Prva liga

Pri Golavtu se obetajo velike spremembe in vabim vse k sodelovanju, ki želijo pisati o nogometu. Vabljeni tudi komercialisti in snemalne ekipe. Pri Golavtu se obetajo velike spremembe in vabim vse k sodelovanju, ki želijo pisati o nogometu. Vabljeni tudi komercialisti in snemalne ekipe.
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: