Golavt logoPodcasti

Marko Tuomas Kolsi

V 54. podcast oddaji je stopil pred moj mikrofon prvi finski nogometaš, ki je zaigral v Sloveniji na prvoligaški sceni Marko Tuomas Kolsi

V 54. podcast oddaji je stopil pred moj mikrofon prvi finski nogometaš, ki je zaigral v Sloveniji na prvoligaški sceni Marko Tuomas Kolsi
Uredništvo Golavta

Marko Tuomas Kolsi je svojo nogometno pot začel v domačem kraju Vantaa na Finskem. Nogometno pot je naprej nadaljeval pri Jokerutu in Jokeritu preden se je prvič podal čez finskih meja. Pri osemnajstih se je podal na Nizozemsko in prestal preizkušnjo pri Willem II iz Tilburga. Na Nizozemskem je ostal tri sezone preden se je njegova nogometna pot nadaljevala v Sloveniji. Leta 2007 je kot prvi finec zaigral v slovenskem državnem prvenstvu. V Ljudskem vrtu ni zdržal dolgo, saj je moral zapustiti klub po jesenskem delu prvenstva. A njegova pot v Sloveniji se ni končala tukaj, ampak jo je nadaljeval najprej pri velenjskem Rudarju, Šmartnem in Celju. Med Šmartnim in Celjem se je za polleta ponovno vrnil v Tilburg. Z Arene Petrol se je vrnil domov v domovino in zagiral za Käpo in PK – 35.

Trenutno dela pri enem izmed največjih finskih klubov Vantaan Jalkapalloseura, kjer opravlja funkcijo sovodje mladinske šole in je član strokovnega štaba članskega moštva. Gre za klub, ki ima najboljše mladinske ekipe v državi kar se pozna tudi pri članih. V dveh sezonah se je prebil iz pete v tretjo ligo. Tesno sodeluje tudi z največjim finskim klubom HJK iz Helsinkov.

Opozoriti vas moram, da je pogovor potekal v angleščini, čeprav Marko še vedno govori dokaj tekoče slovensko. Želim vam prijetno poslušanje in kot ste že navajeni sledi najprej osebna izkaznica.


Avtor članka:

Marko Terlikar

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Članek ni bil še komentiran

Golavt logoČlanki

Primorski derbi ni postregel z zadetki

Marko Terlikar | 04. nov 2019 | Ženski nogomet

Včeraj je bil odigran 10. krog 1. SŽNL v katerem smo lahko spremljali primorski derbi med Primorjem in Koprom ter derbi med Radomljami in Krimom je pripadel rumenim. Včeraj je bil odigran 10. krog 1. SŽNL v katerem smo lahko spremljali primorski derbi med Primorjem in Koprom ter derbi med Radomljami in Krimom je pripadel rumenim.
Preberite več


Kaj se dogaja z Golavtom?

Marko Terlikar | 27. okt 2019 | Prva liga

Pri Golavtu se obetajo velike spremembe in vabim vse k sodelovanju, ki želijo pisati o nogometu. Vabljeni tudi komercialisti in snemalne ekipe. Pri Golavtu se obetajo velike spremembe in vabim vse k sodelovanju, ki želijo pisati o nogometu. Vabljeni tudi komercialisti in snemalne ekipe.
Preberite več


Golavt logoNovice

Olimpiji derbi ljubljanske kotline

Marko Terlikar | 31. mar 2019 | Prva liga

O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti. O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti.
Preberite več


Lyon le še korak do ubranitve naslova

Marko Terlikar | 28. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj. Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj.
Preberite več


Lyon boljši na prvem dvoboju lanskih finalistov

Marko Terlikar | 21. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna. Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna.
Preberite več


Aluminij z zmago do prvih pomladnih točk

Gorazd Jesenovec | 17. mar 2019 | Prva liga

V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0 V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: