Golavt logoPodcasti

Marko Tuomas Kolsi

V 54. podcast oddaji je stopil pred moj mikrofon prvi finski nogometaš, ki je zaigral v Sloveniji na prvoligaški sceni Marko Tuomas Kolsi

V 54. podcast oddaji je stopil pred moj mikrofon prvi finski nogometaš, ki je zaigral v Sloveniji na prvoligaški sceni Marko Tuomas Kolsi
Uredništvo Golavt

Marko Tuomas Kolsi je svojo nogometno pot začel v domačem kraju Vantaa na Finskem. Nogometno pot je naprej nadaljeval pri Jokerutu in Jokeritu preden se je prvič podal čez finskih meja. Pri osemnajstih se je podal na Nizozemsko in prestal preizkušnjo pri Willem II iz Tilburga. Na Nizozemskem je ostal tri sezone preden se je njegova nogometna pot nadaljevala v Sloveniji. Leta 2007 je kot prvi finec zaigral v slovenskem državnem prvenstvu. V Ljudskem vrtu ni zdržal dolgo, saj je moral zapustiti klub po jesenskem delu prvenstva. A njegova pot v Sloveniji se ni končala tukaj, ampak jo je nadaljeval najprej pri velenjskem Rudarju, Šmartnem in Celju. Med Šmartnim in Celjem se je za polleta ponovno vrnil v Tilburg. Z Arene Petrol se je vrnil domov v domovino in zagiral za Käpo in PK – 35.

Trenutno dela pri enem izmed največjih finskih klubov Vantaan Jalkapalloseura, kjer opravlja funkcijo sovodje mladinske šole in je član strokovnega štaba članskega moštva. Gre za klub, ki ima najboljše mladinske ekipe v državi kar se pozna tudi pri članih. V dveh sezonah se je prebil iz pete v tretjo ligo. Tesno sodeluje tudi z največjim finskim klubom HJK iz Helsinkov.

Opozoriti vas moram, da je pogovor potekal v angleščini, čeprav Marko še vedno govori dokaj tekoče slovensko. Želim vam prijetno poslušanje in kot ste že navajeni sledi najprej osebna izkaznica.


Avtor članka:

Marko Terlikar

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Članek ni bil še komentiran

Golavt logoČlanki

Napad Olimpije po odhodu Vombergarja

Janez Borovnica | 11 h | Prva liga

Veliko navijačev, predvsem tistih, ki navijajo za Olimpijo, se sprašuje, kdo bo sposoben nadomestiti Vombergarja. Veliko navijačev, predvsem tistih, ki navijajo za Olimpijo, se sprašuje, kdo bo sposoben nadomestiti Vombergarja.
Preberite več


Bo Dortmundu uspelo priti do naslova

Marko Terlikar | 2 d | Evropa

V nemški ligi smo pogosto priča temu, da je Bayern razred zase brez kakšne konkurence. V letošnji sezoni ni tako in nas lahko čaka zanimiv troboj. V nemški ligi smo pogosto priča temu, da je Bayern razred zase brez kakšne konkurence. V letošnji sezoni ni tako in nas lahko čaka zanimiv troboj.
Preberite več


Golavt logoNovice

Girona odnesla tri točke na Santiagu Bernabeu

Marko Terlikar | 9 h | Evropa

Nogometaši Reala iz Madrida so doživeli pravi polom na domačem Santiagu Bernabeu. Girona je slavila z 2:1. Nogometaši Reala iz Madrida so doživeli pravi polom na domačem Santiagu Bernabeu. Girona je slavila z 2:1.
Preberite več


Zgodba je končana. Vombergar tik pred podpisom

Janez Borovnica | 2 d | Prva liga

Dolgo časa se je čakalo, tudi ugibalo, bilo je veliko informacij - takšnih in drugačnih. Zgodba popularnega Vombija v Ljubljani  bo jutri končana. Dolgo časa se je čakalo, tudi ugibalo, bilo je veliko informacij - takšnih in drugačnih. Zgodba popularnega Vombija v Ljubljani bo jutri končana.
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: