Golavt logoTuji nogomet

Kateri Inzaghi je boljši trener?

Brata Simone in Filippo Inzaghi smo že spoznali v italijanski Serie A kot aktivna nogometaša. Bolj uspešno kariero je imel Filippo (v nadaljevanju Pippo), ki je osvajal lovorike z najboljšimi italijanskimi klubi. Največji pečat je pustil v dresih Juventusa in AC Milana. Mlajši brat Simone je svoj pečat pustil pri rimskem Laziu, čeprav bolj v senci svojega tri leta starejšega brata Pippa. Na žalost so ga vedno primerjali s starejšim bratom.

V letošnji sezoni smo lahko spremljali bratski dvoboj v Serie A, ko sta vsak svojo ekipo vodila brata Inzaghi. Včeraj je Pippo zapustil Bologno.
Filippo Inzagi / Foto: Delfort

Po aktivnih igralskih karierah sta se podala na trenerske poti. Tudi v trenerskem poklicu je Pippo dobil prej priložnost od mlajšega brata. Po uspešnem vodenju mladinske ekipe (primavera) Milana je junija leta 2014 dobil priložnost vodenja članskega moštva po odpustitvi njegovega nekdanjega soigralca Clarenca Seedorfa. Že po prvi sezoni ni zadovoljil vodstva kluba in je moral zapustiti San Siro.

Po enoletnem pavziranju je junija 2016 prevzel vodenje takrat tretjeligaša Venezio. V prvem poizkusu je popeljal Venezio v Serie B in dobil tudi tretjeligaški pokal Coppa Italia Lega Pro. To je bila prava odskočna deska, da je ponovno na pravi poti proti prvi ligi. V lanski sezoni je popeljal Venezio do petega mesta. V dodatnih kvalifikacijah za Serio A je ekipa naprej izločila Perugio, ki jo je vodil njegov nekdanji soigralec pri Milanu Alessandro Nesta. V drugem krogu kvalifikacij je Venezia izgubila proti Palermu. Po sezoni je zapustil stadion Pierluigija Penza.

Z Venezio mu ni uspelo napredovati v Serio A, ampak sam je napredoval. Dobil je priložnost vodenja Bologne, ki je po koncu lanske sezone odpustila Roberta Donadonija. Čeprav je bil Pippo izjemen napadalec je prav v tem elementu najbolj škripalo. Preprosto nogometaši niso našli pravega recepta za doseganje zadetkov. Sam sem bolj mnenja, da vodstvo kluba niso našli pravih zamenjav za Simoneja Verdija (Napoli) in Federica Di Francesca (Sassuolo). Po samo dveh zmagah in pritisku s strani navijačev vodstvu kluba ni preostalo drugega kot, da se zahvali Pippu za sodelovanje. Njegov naslednik je že znan, saj bo ekipo pred izpadom reševal srbski strateg Siniša Mihajlović.

Simone je dobil priložnost v Serie A, aprila leta 2016. Takrat je Lazio odpustil trenerja Stefana Piolija in vodstvo kluba se je odločilo, da bo do konca sezone moštvo vodil Simone. Do tistega trenutka je Simone vodil mlajše selekcije Lazia. Moštvo je končalo na petem mestu in si zagotovilo mesto v skupinskem delu Lige Evropa. Po koncu sezone bi se moral vrniti mlajšim selekcijam kluba, ampak do tega ni prišlo. Lazio se je po sezoni dogovoril s argentinskim strategom Marcelom Bielso. A ta je po enem tednu brez pravega razloga odstopil.

Vodstvo kluba je ponudilo mesto Simoneju. Ta je sprejel ponujeno pogodbo in podpisal do konca sezone 2019/20.

Simone je več kot očitno dobro izkoristil svojo priložnost ter se dokazal, da je eden izmed boljših trenerjev te nove generacije italijanskih trenerjev. Najboljši italijanski klubi ga že imajo na radarju in bomo videli koliko časa bo še na klopi I Biancocelesti (belih in sinjemodrih). Brez dvoma ima Simone na vidiku boljšo trenersko kariero od starejšega brata. Zanimivo bo videti kam ga bo pot zanesla, ko bo zapustil Lazio.


Avtor članka:

Marko Terlikar

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Članek še ni bil komentiran.

Golavt logoOddaje

Pregled dogodkov minulega tedna

V tokratni oddaji smo pregledali vse aktualne dogodke minulega tedna na slovenskih in mednarodnih zelenicah. Tv oddaja | 47. oddaja | 1 d
V tokratni oddaji smo pregledali vse aktualne dogodke minulega tedna na slovenskih in mednarodnih zelenicah.


Preberite več


Nina Predanič

Tokratna gostja podcast oddaje Golavt je mlada nogometašica Nina Predanič, ki trenutno pridno študira in igra nogomet za univerzo Saint Rose. Podcast | 62. oddaja | 5 d
Tokratna gostja podcast oddaje Golavt je mlada nogometašica Nina Predanič, ki trenutno pridno študira in igra nogomet za univerzo Saint Rose.


Preberite več

Golavt logoNovice

Zgodba je končana. Vombergar tik pred podpisom

Janez Borovnica | 18 h | Prva liga

Dolgo časa se je čakalo, tudi ugibalo, bilo je veliko informacij - takšnih in drugačnih. Zgodba popularnega Vombija v Ljubljani  bo jutri končana. Dolgo časa se je čakalo, tudi ugibalo, bilo je veliko informacij - takšnih in drugačnih. Zgodba popularnega Vombija v Ljubljani bo jutri končana.
Preberite več


Adrijana Mori v Radomlje

Marko Terlikar | 1 d | Ženski nogomet

V Radomljah je kar pestro kar se tiče presotopnega roka. Peta okrepitev pred nadaljevanjem prvenstva je Adrijana Mori. V Radomljah je kar pestro kar se tiče presotopnega roka. Peta okrepitev pred nadaljevanjem prvenstva je Adrijana Mori.
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: