Golavt logo Tuji nogomet

Zanimiva uvodna kroga kvalifikacij za EURO 2020

 

Zmagovalci skupin in drugouvrščeni se bodo iz 10 skupin neposredno uvrstili na EP, ostale štiri ekipe se priključijo še iz Lige narodov.

V dveh tekmah so vseh 6 točk osvojile Anglija, Severna Irska, Irska, Španija, Poljska, Francija, Belgija in Italija, brez osvojene točke pa so še Češka, Litva, Estonija, Belorusija, Gibraltar, Gruzija, Azerbajžan, Ferski otoki, Latvija, Avstrija, Moldavija, Andora, San Marino, Armenija in Lihtenštajn.

Za nami sta uvodna kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. 55 članic evropske nogometne zveze se je podalo na zelo zahtevne kvalifikacijske boje.
Uredništvo Golavt

V skupini A so Angleži svojo nalogo opravili z odliko in pospravili v mrežo Čehov in Črnogorcev po pet golov.

V skupini B so aktualni evropski prvaki Portugalci doma le dvakrat remizirali z Ukrajino in Srbijo in tako že na začetku poskrbeli za zanimiv troboj teh ekip do konca kvalifikacij.

Severni Irci so v skupini C vzeli vseh 6 nujnih točk proti najslabšima ekipama v skupini Estoniji in Belorusiji. Derbi skupine so v Amsterdamu dobili Nemci s 3:2 z golom Schulza v 90. minuti.

Irci so ponovili domačo nalogo svojih sosedov in dvakrat minimalno premagali najslabše rangirani ekipi v skupini D. V derbiju skupine pa prava drama. Švicarji so dobrih pet minut pred koncem tekme imeli vse v svojih nogah in vodili s 3:0 a sledil je neverjetni preobrat Dancev, ki so do konca tekme izenačili na 3:3.

V skupini E so Madžari doma po vodstvu Hrvatov  zmagali z 2:1 in zadali hud udarec našim južnim sosedom, ki po finalu svetovnega prvenstva delujejo nekoliko izpraznjeno.

Španci so v skupini F v dveh tekmah upravičili vlogo favorita najtežje skupine s šestmi ekipami. Skandinavski derbi med Norveško in Švedsko se je končal s 3:3. Domači so vodili z 2:0 a so se Švedi vrnili v igro s tremi goli. V sodnikovem dodatku pa so Norvežani le prišli do točke.

Naša skupina G je zelo izenačena, kjer lahko vsak premaga vsakega. Bonus kiksov so že v dveh tekmah skoraj porabili naši severni sosedi, ki bodo zato junija v Celovcu še toliko bolj nevarni v dvoboju s Slovenci. Poljaki so vzeli vse točke v Avstriji in doma z Latvijci našega nekdanjega selektorja Slaviše Stojanoviča. Naši so po dobri igri v Haifi, kjer je nato nasedla Avstrija po treh golih Zahavija doma le remizirali s Severno Makedonijo in imajo po dveh tekmah na svojem računu le dve točki.

Francozi se bodo kot kaže le sprehodili skozi nekoliko lažjo skupino H, kjer bodo imeli kot kaže največ dela z vročekrvnimi Turki.

To zadnje velja tudi za odlične Belgijce z zmagama nad Rusijo in Ciprom v skupini I.

Italija je v zadnji skupini J tudi rutinirano osvojila vseh šest točk proti Finski in Lihtenštajnu. V derbiju med BIH in Grčijo v Zenici so domači po mojstrovini Pjaniča iz prostega strela vodili z 2:0 a so se Grki vrnili v igro in osvojili pomembno točko v boju za trenutno drugo mesto v skupini.

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180

Kvalifikacije se nadaljujejo v začetku junija s tretjim in četrtim krogom. Slovenija potuje na zahtevni gostovanji v Avstrijo in Latvijo, ki sta še brez točk. 

Deli z drugimi:


Avtor članka:

Gorazd Jesenovec

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Članek še ni bil komentiran.

Golavt logo Oddaje

Večni derbi pripadel Mariboru

V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru. Tv oddaja | 80. oddaja | 02. okt 2019
V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru.


Preberite več


Sara Ketiš

V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš. Podcast | 79. oddaja | 29. sep 2019
V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš.


Preberite več

Golavt logo Novice

Olimpiji derbi ljubljanske kotline

Marko Terlikar | 31. mar 2019 | Prva liga

O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti. O tekmi med Mariborom in Celjem ste že lahko prebrali. Tokrat pa še o tekmah, ki so se odvijala v Domažalah, Velenju in Murski Soboti.
Preberite več


Lyon le še korak do ubranitve naslova

Marko Terlikar | 28. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj. Včeraj so ljubitelji ženskega nogometa lahko spremljali povratna srečanja četrtfinalnih dvobojev v Ligi prvakinj.
Preberite več


Lyon boljši na prvem dvoboju lanskih finalistov

Marko Terlikar | 21. mar 2019 | Ženski nogomet

Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna. Včeraj so potekale prve četrtfinalne tekme v Ligi prvakinj. Za manjše presenečenje je posrkbela praška Slavia, ki je remizirala doma proti Bayernu iz Münchna.
Preberite več


Aluminij z zmago do prvih pomladnih točk

Gorazd Jesenovec | 17. mar 2019 | Prva liga

V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0 V predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij dosegel prvo zmago, ko je doma visoko premagal Velenjski Rudar s 4:0
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: