Golavt logo Tuji nogomet

Brez zmagovalca na angleškem El Clásicu.

Včeraj smo lahko spremljali največji derbi v angleškem nogometu med Manchester Unitedom in Liverpoolom.

Včeraj smo lahko spremljali največji derbi v angleškem nogometu med Manchester Unitedom in Liverpoolom.
Apasciuto
Vse oči so včeraj bile oprte proti stadionu Old Trafford v Manchestru, kjer smo ljubitelji nogometna nestrpno pričakovali veliki North West Derby oziroma angleški El Clásico med Manchester Unitedom in Liverpoolom
 
Gostje so na Old Trafford prišli kot vodilna ekipa prvenstva in imeli več za izgubiti kot pridobiti. Lahko bi dejal, da je letošnji derbi bil zares prvi ključni trenutek za Liverpool v boju za prvaka. V primeru zmage bi moštvu Jürgena Kloppa na stežaj odprlo vrata do naslova. V šali rečeno bi že počasi lahko začel izbirati šampanjec. Vsi drugi izidi so bolj kot ne bili v korist prvega zasledovalca Manchester City-ja, ki mora še gostotvati na Old Traffordu. Nenazadnje ne smemo pozabiti tudi na Tottenham, ki počasi napada iz ozadja. 
 
Domačini so pred tem dvobojem imeli svoje skrbi in izračune. Preprosto me je zanimalo s kakšnim ciljem bodo »Rdeči vragi« šli v to srečanje. Zavedajoč, da z zmago nad Liverpoolom bi pomagali mestnemu tekmecu. Na drugi strani pa sami potrebujejo točke v boju z Arsenalom in Chelsea-jem za zadnje mesto, ki še vodi v Ligo prvakov. Glede na situacijo bi domači navijači lažje sprejeli poraz kot, da pomagajo mestnim rivalom. 
 
Domači strateg Ole-Gunnar Solskjær je že pred tekmo, zaradi poškodbe ostal brez srbskega reprezentanta Nemanjo Matića. Da bi res izpostavil kakšno resnejšo priložnost iz prvega polčasa je ni bilo. V ospredju so bile bolj poškodbe kot priložnosti in zadetki. V 21. minuti je prišlo do prve poškodbe, ko je moral Španec Ander Herrera zapustiti zelenico. Solskjær je v igro poslal mladega Belgijca Andreasa Pereriro. Le dobrih pet minut kasneje je moral Solskjær ponovno menjati. Tokrat se je poškodval rojak Herrere Juan Mata. V igro je vstopil nepovsem pripravljeni Jesse Lingard. V 31. minuti pa prva poškodba pri gostih, ko je Firmina zamenjal Daniel Sturridge.
 
Več kot očitno je hudič imel mlade.Tik pred koncem prvega polčasa se je poškodoval Jesse Lingard. Lingard je dobrih dvajset minut pred tem zamenjal Mato. Namesto Lingarda je Solskjær poslal v igro Čilenca Alexisa Sáncheza
 
V drugem polčasu sta si ekipi priigrali nekaj priložnosti. Gostje so bili najbližje zadetku, ko je zadetek dosegel Joel Matip, ki pa ni obveljal. Glavni sodnik Michael Oliver ga je razveljavil, zaradi prepovedanega položaja. Derbi ni postregel z lepo igro in zadetki, ampak borben nogomet in pravičen remi.
 
Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180


Avtor članka:

Marko Terlikar

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Novica še ni bila komentirana.

Golavt logo Oddaje

Večni derbi pripadel Mariboru

V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru. Tv oddaja | 80. oddaja | 02. okt 2019
V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru.


Preberite več


Sara Ketiš

V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš. Podcast | 79. oddaja | 29. sep 2019
V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš.


Preberite več

Golavt logo Članki

Primorski derbi ni postregel z zadetki

Marko Terlikar | 04. nov 2019 | Ženski nogomet

Včeraj je bil odigran 10. krog 1. SŽNL v katerem smo lahko spremljali primorski derbi med Primorjem in Koprom ter derbi med Radomljami in Krimom je pripadel rumenim. Včeraj je bil odigran 10. krog 1. SŽNL v katerem smo lahko spremljali primorski derbi med Primorjem in Koprom ter derbi med Radomljami in Krimom je pripadel rumenim.
Preberite več


Kaj se dogaja z Golavtom?

Marko Terlikar | 27. okt 2019 | Prva liga

Pri Golavtu se obetajo velike spremembe in vabim vse k sodelovanju, ki želijo pisati o nogometu. Vabljeni tudi komercialisti in snemalne ekipe. Pri Golavtu se obetajo velike spremembe in vabim vse k sodelovanju, ki želijo pisati o nogometu. Vabljeni tudi komercialisti in snemalne ekipe.
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: