Golavt logo Tuji nogomet

V četrtfinale še Manchester United in Porto

Sredini tekmi, ki sta dali še tretjega in četrtega udeleženca četrtfinala letošnje lige prvakov sta poskrbeli za precej razburjenja na in ob igrišču.

Na obeh tekmah se je ob zaključku tekem odločalo o enajstmetrovki s pomočjo VAR tehnologije. Tako PSG kot Roma nista ohranila prednosti iz prvih tekem in se poslavljata od letošnje lige prvakov.

V Parizu se je znova pokazalo, da zmaga v gosteh ni zagotovilo, da potem kaj lažje napreduješ v naslednji krog tekmovanja. Manchester United je na Park princev prispel precej oslabljen zaradi poškodb in rdečega kartona Pogbaja. Četa Oleja Gunnarja Solskjaerja si ni mogla zamisliti bolj sanjskega vstopa v tekmo, ko je takoj na začetku Lukaku kaznoval grobo napako pariške obrambe. Domačini so nato hitro izenačili po lepi akciji in zaključku Bernata. Po pol ure igre si je napako privoščil še izkušeni Buffon, ko je ponovno dovolil Lukakuju, da je odbitek pospravil v njegovo mrežo.

Skozi celotno srečanje so imeli domači več posesti in priložnosti a žoga ni hotela v gol. Ko so se Parižani že videli v četrtfinalu, slovenski delilec pravice Skomina ob dosojenemu kotu ni "skomignil" z rameni in na pobudo var sobe pogledal situacijo ob igranju z roko Kimpembeja in se odločil za najstrožjo kazen, ki jo je v zadetek pretvoril Rashford. Vsekakor sodniška odločitev kot ena izmed tistih o "prosti sodniški presoji", kjer bodo mnenja vedno deljena. Tekma je trajala skoraj 100 minut a rezultat se ni spremenil. Tako kot življenje samo, je tudi nogomet včasih lahko zelo krut, da ne rečemo nepravičen. 

Tudi tekma v Portu je imela elemente Hitchcocka, ki se je celo zavlekla v podaljške. V prvem delu je za domače iz bližine zadel Soares, za goste pa iz pravilno dosojene enajstmetrovke De Rossi.V 52. minuti so domači povedli preko Marege in izenačili stanje po dveh tekmah. Roma v drugem delu ni preveč tvegala, domači pa so do konca rednega dela bili kar nekajkrat nevarni za gol. Džeko bi si za holivudski vložek v drugem polčasu zaslužil oskarja. Ni pa se izkazal tudi ne v podaljških, ko je imel „na nogi“ dvakrat gol a mu ni uspelo žoge pripeljati čez črto vratarja domačih Casillasa. Ob koncu podaljškov pa znova drama z VARom tudi na stadionu Dragao. Sprva turški sodnik Cakir ni dosodil nič, ob ogledu videoposnetka pa presodil vlečenje Florenzija za dres Fernanda za prekršek in Telles je popeljal Porto v četrfinale.

Naslednji teden sledijo še preostale štiri tekme, ki bodo dale še ostale četrfinaliste letošnje lige prvakov.

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180


Avtor članka:

Gorazd Jesenovec

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Novica še ni bila komentirana.

Golavt logo Oddaje

Večni derbi pripadel Mariboru

V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru. Tv oddaja | 80. oddaja | 02. okt 2019
V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru.


Preberite več


Sara Ketiš

V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš. Podcast | 79. oddaja | 29. sep 2019
V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš.


Preberite več

Golavt logo Članki

Primorski derbi ni postregel z zadetki

Marko Terlikar | 04. nov 2019 | Ženski nogomet

Včeraj je bil odigran 10. krog 1. SŽNL v katerem smo lahko spremljali primorski derbi med Primorjem in Koprom ter derbi med Radomljami in Krimom je pripadel rumenim. Včeraj je bil odigran 10. krog 1. SŽNL v katerem smo lahko spremljali primorski derbi med Primorjem in Koprom ter derbi med Radomljami in Krimom je pripadel rumenim.
Preberite več


Kaj se dogaja z Golavtom?

Marko Terlikar | 27. okt 2019 | Prva liga

Pri Golavtu se obetajo velike spremembe in vabim vse k sodelovanju, ki želijo pisati o nogometu. Vabljeni tudi komercialisti in snemalne ekipe. Pri Golavtu se obetajo velike spremembe in vabim vse k sodelovanju, ki želijo pisati o nogometu. Vabljeni tudi komercialisti in snemalne ekipe.
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: