Golavt logo Ženski nogomet

Čončeva je pri Malagi dobila novo sogiralko

Iz Španije prišla vest, da je Malago okrepila odlična kamerunska napadalka Gaëlle Engamanouit, ki je nazadnje igrala na norveškem za Avaldsnes.

Iz Španije prišla vest, da je Malago okrepila odlična kamerunska napadalka Gaëlle Engamanouit, ki je nazadnje igrala na norveškem za Avaldsnes.
Gaëlle Enganamouit / Foto: GoToVan

26-letna kamerunska reprezentantka Gaëlle Engamanouit je postala soigralka naše Dominike Čonč pri španskem prvoligašu

Malagi. Gre za zelo dobro napadalko, ki je začela svojo nogometno pot v kamerunski prestolnici Yaoundé pri Loremi. Leta 2012 se je preselila v Evropo in najprej zaigrala v Srbiji za Spartak iz Subotice. Decembra leta 2013 se je preselila na Švedsko in zaigrala za Eskilstuno United. V drugi sezoni v dresu Eskilstune je dokončno opozorila nase, ko je postala najboljša strelka švedske Damallsvenskan ter istega leta bila izbrana za najboljšo afriško nogometašico. Iz Eskilstune se je preselila k FC Rosengårdu, kjer je marsikdo pričakoval korak naprej v njeni karieri. Na žalost je staknila težko poškodbo in takrat je bilo celo govora, da bo morala končati svojo nogometno pot. 

Nepričakovano je v tistem obdobju prišla na dan novica, da se podaja na Kitajsko k Dalianu. V lanskem letu se je ponovno vrnila v Skandinavijo in zaigrala za norveški Avaldsnes. 

Engamanouitova je včeraj podpisala za španskega prvaligaša Malago, tako postala soigralka naše Domnike Čonč. 26-letna Kamerunka bo lahko pomembno orožje v boju za obstanek, če bo našla staro formo. 

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180


Avtor članka:

Marko Terlikar

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Novica še ni bila komentirana.

Golavt logo Oddaje

Mitja Lotrič

V prvi oddaji tretje sezone podcasta Golavt je gost Mitja Lotrič, ki brani barve Celja. Podcast | 78. oddaja | 2 h
V prvi oddaji tretje sezone podcasta Golavt je gost Mitja Lotrič, ki brani barve Celja.


Preberite več


Slovenija na drugem mestu

Slovenija je po šestih krogih v kvalifikacijah za Euro 2020 na drugem mestu. Gostja oddaje Manca Kutnjak (Krim) Tv oddaja | 77. oddaja | 3 d
Slovenija je po šestih krogih v kvalifikacijah za Euro 2020 na drugem mestu. Gostja oddaje Manca Kutnjak (Krim)


Preberite več

Golavt logo Članki

Američanke še četrtič svetovne prvakinje

Marko Terlikar | 08. jul 2019 | Ženski nogomet

Včeraj se je končalo svetovno prvenstvo v Franciji na katerem so Američanke še četrtič osvojile naslov svetovnih prvakinj. Prav je, da naredimo eno analizo turnirja. Včeraj se je končalo svetovno prvenstvo v Franciji na katerem so Američanke še četrtič osvojile naslov svetovnih prvakinj. Prav je, da naredimo eno analizo turnirja.
Preberite več


Kdo v polfinale Lige prvakov?

Marko Terlikar | 09. apr 2019 | Evropa

Danes zvečer je spet na sporedu Liga prvakov. Tokrat se pričenjajo boji za uvrstitev v polfinale. Komu pa kaže najbolje?  Danes zvečer je spet na sporedu Liga prvakov. Tokrat se pričenjajo boji za uvrstitev v polfinale. Komu pa kaže najbolje?
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: