Golavt logo Ženski nogomet

Čončeva je pri Malagi dobila novo sogiralko

Iz Španije prišla vest, da je Malago okrepila odlična kamerunska napadalka Gaëlle Engamanouit, ki je nazadnje igrala na norveškem za Avaldsnes.

Iz Španije prišla vest, da je Malago okrepila odlična kamerunska napadalka Gaëlle Engamanouit, ki je nazadnje igrala na norveškem za Avaldsnes.
Gaëlle Enganamouit / Foto: GoToVan

26-letna kamerunska reprezentantka Gaëlle Engamanouit je postala soigralka naše Dominike Čonč pri španskem prvoligašu

Malagi. Gre za zelo dobro napadalko, ki je začela svojo nogometno pot v kamerunski prestolnici Yaoundé pri Loremi. Leta 2012 se je preselila v Evropo in najprej zaigrala v Srbiji za Spartak iz Subotice. Decembra leta 2013 se je preselila na Švedsko in zaigrala za Eskilstuno United. V drugi sezoni v dresu Eskilstune je dokončno opozorila nase, ko je postala najboljša strelka švedske Damallsvenskan ter istega leta bila izbrana za najboljšo afriško nogometašico. Iz Eskilstune se je preselila k FC Rosengårdu, kjer je marsikdo pričakoval korak naprej v njeni karieri. Na žalost je staknila težko poškodbo in takrat je bilo celo govora, da bo morala končati svojo nogometno pot. 

Nepričakovano je v tistem obdobju prišla na dan novica, da se podaja na Kitajsko k Dalianu. V lanskem letu se je ponovno vrnila v Skandinavijo in zaigrala za norveški Avaldsnes. 

Engamanouitova je včeraj podpisala za španskega prvaligaša Malago, tako postala soigralka naše Domnike Čonč. 26-letna Kamerunka bo lahko pomembno orožje v boju za obstanek, če bo našla staro formo. 

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180


Avtor članka:

Marko Terlikar

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Novica še ni bila komentirana.

Golavt logo Oddaje

Obstanek ne bi smel biti problem

V 56. televizijski oddaji je bil gost nogometaš Rogaške Ivan Firer, ki se počasi vrača na nogometne zelenice po poškodbi. Tv oddaja | 0. oddaja | 13 h
V 56. televizijski oddaji je bil gost nogometaš Rogaške Ivan Firer, ki se počasi vrača na nogometne zelenice po poškodbi.


Preberite več


Tina Marolt

Tokrat je pred naš mikrofon stopila mlada vezistka Tina Marolt, ki trenutno uspešno študira in igra na univerzi Tennessee Tech. Podcast | 70. oddaja | 4 d
Tokrat je pred naš mikrofon stopila mlada vezistka Tina Marolt, ki trenutno uspešno študira in igra na univerzi Tennessee Tech.


Preberite več

Golavt logo Članki

Kdo v polfinale Lige prvakov?

Marko Terlikar | 09. apr 2019 | Evropa

Danes zvečer je spet na sporedu Liga prvakov. Tokrat se pričenjajo boji za uvrstitev v polfinale. Komu pa kaže najbolje?  Danes zvečer je spet na sporedu Liga prvakov. Tokrat se pričenjajo boji za uvrstitev v polfinale. Komu pa kaže najbolje?
Preberite več


Der Klassiker odloča o prvaku

Marko Terlikar | 06. apr 2019 | Evropa

V nemški Bundesligi bo danes veliki derbi med Bayernom in Dortmundom. Gre za tekmo, ki bo odločala letošnjo bitko za prvaka. V nemški Bundesligi bo danes veliki derbi med Bayernom in Dortmundom. Gre za tekmo, ki bo odločala letošnjo bitko za prvaka.
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: