Golavt logo Ženski nogomet

Čončeva je pri Malagi dobila novo sogiralko

Iz Španije prišla vest, da je Malago okrepila odlična kamerunska napadalka Gaëlle Engamanouit, ki je nazadnje igrala na norveškem za Avaldsnes.

Iz Španije prišla vest, da je Malago okrepila odlična kamerunska napadalka Gaëlle Engamanouit, ki je nazadnje igrala na norveškem za Avaldsnes.
Gaëlle Enganamouit / Foto: GoToVan

26-letna kamerunska reprezentantka Gaëlle Engamanouit je postala soigralka naše Dominike Čonč pri španskem prvoligašu

Malagi. Gre za zelo dobro napadalko, ki je začela svojo nogometno pot v kamerunski prestolnici Yaoundé pri Loremi. Leta 2012 se je preselila v Evropo in najprej zaigrala v Srbiji za Spartak iz Subotice. Decembra leta 2013 se je preselila na Švedsko in zaigrala za Eskilstuno United. V drugi sezoni v dresu Eskilstune je dokončno opozorila nase, ko je postala najboljša strelka švedske Damallsvenskan ter istega leta bila izbrana za najboljšo afriško nogometašico. Iz Eskilstune se je preselila k FC Rosengårdu, kjer je marsikdo pričakoval korak naprej v njeni karieri. Na žalost je staknila težko poškodbo in takrat je bilo celo govora, da bo morala končati svojo nogometno pot. 

Nepričakovano je v tistem obdobju prišla na dan novica, da se podaja na Kitajsko k Dalianu. V lanskem letu se je ponovno vrnila v Skandinavijo in zaigrala za norveški Avaldsnes. 

Engamanouitova je včeraj podpisala za španskega prvaligaša Malago, tako postala soigralka naše Domnike Čonč. 26-letna Kamerunka bo lahko pomembno orožje v boju za obstanek, če bo našla staro formo. 

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180


Avtor članka:

Marko Terlikar

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Novica še ni bila komentirana.

Golavt logo Oddaje

Večni derbi pripadel Mariboru

V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru. Tv oddaja | 80. oddaja | 02. okt 2019
V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru.


Preberite več


Sara Ketiš

V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš. Podcast | 79. oddaja | 29. sep 2019
V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš.


Preberite več

Golavt logo Članki

Primorski derbi ni postregel z zadetki

Marko Terlikar | 04. nov 2019 | Ženski nogomet

Včeraj je bil odigran 10. krog 1. SŽNL v katerem smo lahko spremljali primorski derbi med Primorjem in Koprom ter derbi med Radomljami in Krimom je pripadel rumenim. Včeraj je bil odigran 10. krog 1. SŽNL v katerem smo lahko spremljali primorski derbi med Primorjem in Koprom ter derbi med Radomljami in Krimom je pripadel rumenim.
Preberite več


Kaj se dogaja z Golavtom?

Marko Terlikar | 27. okt 2019 | Prva liga

Pri Golavtu se obetajo velike spremembe in vabim vse k sodelovanju, ki želijo pisati o nogometu. Vabljeni tudi komercialisti in snemalne ekipe. Pri Golavtu se obetajo velike spremembe in vabim vse k sodelovanju, ki želijo pisati o nogometu. Vabljeni tudi komercialisti in snemalne ekipe.
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: