Golavt logo Ženski nogomet

NWSL Draft 2019

V Chicagu je danes ponoči potekal nabor za letošnjo sezono ameriške profesionalne lige NWSL

Vsi klubi, ki bodo v letošnji sezoni nastopali v NWSL so danes ponoči bili zraven na letošnjem naboru igralk. Na seznamu so se znašle najboljše nogometašice ameriški univerz.

Pred samim naborom so predstavili nova pravila, ki bodo stopila v veljavo že v letošnji sezoni. Vsak klub mora imeti minimalno dvajset igralk in maksimalno dvaindvajset igralk. V posameznem klubu so lahko maksimalno štiri igralke, ki ni niso znotraj salery capa (plačilne kape). Minimalni zaslužek ne sme biti manjši od 14419 evrov in večji od 40280 evrov na sezono. 

Domači klub Chicago Red Stars je lahko izbiral kot prvi in izbral Tierno Davidson. Gre za 20-letno osrednjo branilko, ki se dobro znajde tudi v vezni liniji. Igrala je za univerzo Stanford in ima že tri nastope za ameriško A-reprezentanco. Davidsonovi napovedujejo veliko kariero in mnogi verjamejo, da lahko postane ena izmed najboljših branilk na svetu. 

V prvem krogu so bile izbrane še

  • Hailie Mace (UCLA) - Sky Blue FC
  • Jordan DiBiasi (Stanford) - Washington Spirit
  • Sam Staab (Clemson) - Washington Spirit
  • Leah Pruitt (Southern California) - North Carolina Courage
  • Julia Ashley (North Carolina at Chapel Hill) - Sky Blue FC
  • Tegan McGrady (Stanford) - Washington Spirit
  • Dorian Bailey (North Carolina at Chapel Hill) - Washington Spirit
  • Hailey Harbison (Pepperdine) - North Carolina Courage

Kot se opazili je Washington Spirit izbral kar štiri igralke in North Carolina in Sky Blue po dve igralki. Ti klubi so si s pogajanji pridobili te pravice. Za primer lahko vzamemo, da sta sklenila dogovor Chicago in Sky Blue, da prvi dobijo Katie Johnson. Medtem pa je Sky Blue dobil pravico, da lahko izbere kot sedma ekipa ter dobil prednost na naboru v naslednjem letu. Celoten nabor je na voljo na uradni strani NWSL.

Ob tej priložnosti lahko omenim še to, da bo ekipo Washingtona v novi sezoni vodil Richie Burke. Za zamenjavo so se odločili tudi pri državnimi prvakinjami North Carolini, kjer bo ekipo vodil Paul RileyMark Parsons bo vodil ekipo Portlanda, Laura Harvey Utah in Marc Skinner pa Orlando

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180


Avtor članka:

Marko Terlikar

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Novica še ni bila komentirana.

Golavt logo Oddaje

Večni derbi pripadel Mariboru

V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru. Tv oddaja | 80. oddaja | 02. okt 2019
V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru.


Preberite več


Sara Ketiš

V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš. Podcast | 79. oddaja | 29. sep 2019
V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš.


Preberite več

Golavt logo Članki

Primorski derbi ni postregel z zadetki

Marko Terlikar | 04. nov 2019 | Ženski nogomet

Včeraj je bil odigran 10. krog 1. SŽNL v katerem smo lahko spremljali primorski derbi med Primorjem in Koprom ter derbi med Radomljami in Krimom je pripadel rumenim. Včeraj je bil odigran 10. krog 1. SŽNL v katerem smo lahko spremljali primorski derbi med Primorjem in Koprom ter derbi med Radomljami in Krimom je pripadel rumenim.
Preberite več


Kaj se dogaja z Golavtom?

Marko Terlikar | 27. okt 2019 | Prva liga

Pri Golavtu se obetajo velike spremembe in vabim vse k sodelovanju, ki želijo pisati o nogometu. Vabljeni tudi komercialisti in snemalne ekipe. Pri Golavtu se obetajo velike spremembe in vabim vse k sodelovanju, ki želijo pisati o nogometu. Vabljeni tudi komercialisti in snemalne ekipe.
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: