Golavt logo Ženski nogomet

Prekinjena tekma med Pomurjem in Mariborom

Danes so nogometašice v prvi slovenski ženski nogometni ligi odigrale prvi spomladanski krog prvenstva.

Danes so nogometašice v prvi slovenski ženski nogometni ligi odigrale prvi spomladanski krog prvenstva.
Krimovke pred današnjim srečanjem / Foto: ŽNK Krim

Murskosoboška Fazanerija je gostila derbi 13. kroga med Pomurjem in Mariborom. Pomurke so v prvem polčasu kronale svojo premoč s tremi zadetki pre Špele Kolbl, Anje Prša in Eve Potočnik. V uvodnih minutah druga polčasa je Tjaša Tibaut povišala na 4:0. V 56. minuti srečanja je bila tekma prekinjena, zaradi električnega mrka. Organizatorju ni uspelo prižgati razsvetljave in glavni sodnici Tanji Subotić ni preostalo drugega kot, da prekine tekmo. Zaključnih 34. minut bodo nogometašice odigrale ob prvem možnem terminu.

Prvo srečanje tega kroga bilo odigrano v Športnem parku Jama v Ljubljani, kjer so aktualne prvakinje gostile Ankaran - Obalo. Domače nogometašice so že od prve minute pokazale svojo premoč. V tretji minuti srečanja je domače v vodstvo popeljala kapetanka Manja Rogan. Nato je vajeti v svoje noge prevzela Ana Milović, ki je razmaku osmih minut zadela trikrat (10. ,14. in 18.). V 20. minuti je Nika Koprivnikar povišala na 5:0. Do konca prvega polčasa sta Manja Rogan in Ana Milović dosegle vsaka še po dva zadetka.

V drugem polčasu so Ljubljančanke nadaljevale s polnjenjem ankaranske mreže. Milovićeva je dosegla svoj osmi zadetek v 58. minuti in s tem povišala na 10:0. Le pet minut kasneje je branilka Evelina Kos povišala na 11:0. V 70. minuti so gostje prišle do častnega zadetka prek Polone Petrač. Do konca srečanja so gledalci videli še dva zadetka v ankaranski mreži. Zato sta poskrbele Evelina Kos (80.) in Ana Milović (84.).

V Novem mestu so Krimovke odigrale svoje domače srečanje z Radomljami. V 30. minuti je Krimovke v vodstvo popeljala Nika Babnik. V 60. minuti so Radomljanke prišle do izenačenja prek slovenske reprezentantke do 17 let Mance Suhoveršnik. V 72.minuti je kapetanka Radomelj Karmen Ulbin je prevzela odgovornost in poskrbela za zmago svoje ekipe.  

O tekmi v Velesovem pa lahko preberete tukaj.

Štirnajsti krog bo nasporedu naslednjo nedeljo, ko bo na sporedu ženski večni derbi med Olimpijo in Mariborom. Preostali pari so Primorje - Pomurje, Radomlje - Cerklje in Ankaran Obala - Krim.

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180


Avtor članka:

Marko Terlikar

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Novica še ni bila komentirana.

Golavt logo Oddaje

Mitja Lotrič

V prvi oddaji tretje sezone podcasta Golavt je gost Mitja Lotrič, ki brani barve Celja. Podcast | 78. oddaja | 2 h
V prvi oddaji tretje sezone podcasta Golavt je gost Mitja Lotrič, ki brani barve Celja.


Preberite več


Slovenija na drugem mestu

Slovenija je po šestih krogih v kvalifikacijah za Euro 2020 na drugem mestu. Gostja oddaje Manca Kutnjak (Krim) Tv oddaja | 77. oddaja | 3 d
Slovenija je po šestih krogih v kvalifikacijah za Euro 2020 na drugem mestu. Gostja oddaje Manca Kutnjak (Krim)


Preberite več

Golavt logo Članki

Američanke še četrtič svetovne prvakinje

Marko Terlikar | 08. jul 2019 | Ženski nogomet

Včeraj se je končalo svetovno prvenstvo v Franciji na katerem so Američanke še četrtič osvojile naslov svetovnih prvakinj. Prav je, da naredimo eno analizo turnirja. Včeraj se je končalo svetovno prvenstvo v Franciji na katerem so Američanke še četrtič osvojile naslov svetovnih prvakinj. Prav je, da naredimo eno analizo turnirja.
Preberite več


Kdo v polfinale Lige prvakov?

Marko Terlikar | 09. apr 2019 | Evropa

Danes zvečer je spet na sporedu Liga prvakov. Tokrat se pričenjajo boji za uvrstitev v polfinale. Komu pa kaže najbolje?  Danes zvečer je spet na sporedu Liga prvakov. Tokrat se pričenjajo boji za uvrstitev v polfinale. Komu pa kaže najbolje?
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: