Golavt logo Ženski nogomet

Pričenja se lov na Pomurje

Moška prva in druga liga sta že v pogonu. Danes bodo tudi ženske prvoligaške ekipe začele s spomladanskim delom.

Moška prva in druga liga sta že v pogonu. Danes bodo tudi ženske prvoligaške ekipe začele s spomladanskim delom.
Uredništvo Golavt

Pred dnevi je slovenska A-reprezentanca pod vodstvom Boruta Jarca osvojila mednarodni turnir v Zagrebu. Po reprezentančnem uspehu se bodo prebudila tudi klubska prizorišča. Prav danes bo na sporedu prvi krog spomladanskega dela prvenstva. Pa poglejmo pare:

 • Krim – Radomlje (ob 11.00)

  V Novem mestu bo odigrano srečanje med četrtim Krimom in petimi Radomljami. Domači strateg David Fekonja gre v spomladanski del prvenstva brez večjih sprememb. Edina igralka, ki je zapustila klub je Lea Seručnik. Seručnikova se je pridružila Vrhniki.

  Pri gostjah ima trener Gregor Mohar na voljo kar pet novih igralk. V Radomlje so se preselile Adrijana Mori (Olimpija), Melanija Pasar (Ankaran - Obala), Jasna Osmanagić (LUV Graz), Ana Golob (Slovenj Gradec) in Manca Suhoveršnik (mladinka). Po slabi jeseni želijo gostje čimprej se ponovno vključiti v boj za prva tri mesta.

  Jesenski obračun teh dveh nasprotnikov se je končal z remijem 2:2. Za Krim so takrat zadele Vanesa Kozina in Lara Klopčič (avtogol). Za Radomljanke pa Zala Kuštrin in Lara Klopčič. Kot zanimivost lahko omenim, da se bosta ekipi pomerili v polfinalu slovenskega pokala, ki bo na sporedu 17. aprila.

 • Olimpija Ljubljana – Ankaran Obala (ob 15.00)

  Pri aktualnih državnih prvakinjah je v zimskem premoru prišlo do spremembe na trenerski klopi. Peter Kristan je svoje mesto prepustil Andreju Janežiču. Kristan pa ostaja v klubu kot trener mladinske ekipe in vodja mladinskega pogona. Kar zadeva igralskega kadra sta iz Radomelj prišli Tjaša Kumer in Sarah Ljubljankić.

  Pri gostjah so v zimskem premoru ostali brez prve vratarke Melanije Pasar. V vratih jo bo najverjetneje zamenjala italijanska vratarka Marta Marcuzzo (White Angelsa, Ita). Poleg Marcuzzove so moštvo okrepile še Nika Samsa in Maja Srebot. Obe sta nazadnje igrali za Ilirsko Bistrico.

  Jesenski obračun v Ankararanu so Ljubljančanke dobile gladko s 12:0 po zadetkih Ane Milović (4x), Adrijane Mori (3x), Manje Rogan (3x), Neže Bizjak in Barbare Kralj.

 • Cerklje – Primorje (ob 15.00)

  V derbiju spodnjega dela se bosta pomerili ekipi Cerkelj in Primorja. Oba stratega Primož Štrajhar (Cerklje) in Luka Kompara (Primorje) startata spomladanski del prvenstva s povsem nespremenjenimi kadri. Gre za pričakovati zelo izenačeno tekmo, kjer bodo odločale malenkosti.

  Jesensko srečanje v Ajdovščini so Cerkljanke dobile s 3:1 po zadetki Simone Jelovšek (2x) in Ane Černelič. Za domačinke je zadela Šejla Čibukčić.

 • Pomurje – Maribor (ob 17.00)

  Derbi kroga bo v murskosoboški Fazaneriji med Pomurjem in Mariborom. Pomurke so jesenski del odigrale z odliko in s polnim izkupičkom točk osvojile naslov jesenskih prvakinj. V zimskem premoru ekipa ni doživela kakšnih sprememb. To preprosto pomeni, da bodo varovanke Nuše Ladinek težko zaustavljive tudi v spomladanskem delu prvenstva. Zanimivo bo videti, ali bodo Pomurke ponovile jesen in osvojile državni naslov brez oddane točke.

  V Mariboru je v zimskem prestopnem roku prišlo do nekaj sprememb. Klub se je priključil z moškemu klubu NK Maribor Tabor. Na trenerski klopi je Marinka Šarkezija, ki je prevzel avstrijskega nižjeligaša Bad Radkersburg zamenjal njegov dosedanji pomočnik Semir Šabotić. Kar se igralskega kadra tiče so Mariborčanke ostale brez prve vratarke Eve Vamberger, ki je odšla v Španijo k Fundacionu iz Albaceteja.

  Jesenski obračun v Mariboru se je končal z gladko zmago Pomurk s 3:0. Strelke so bile Tjaša Tibaut, Sara Makovec in Špela Rozmarič.

Janez Borovnica s.p.

Izvaja vse geodetske storitve, nudi pomoč pri svetovanju in zastopanju v upravnih geodetskih postopkih zemljiškega katastra.


Kontakt:
borovnica.janez@gmail.com | 051 780 180


Avtor članka:

Marko Terlikar

Obavljeno:

Golavt logoKomentarji

Spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Uredništvo Golavta

Novica še ni bila komentirana.

Golavt logo Oddaje

Večni derbi pripadel Mariboru

V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru. Tv oddaja | 80. oddaja | 02. okt 2019
V 80. oddaji smo pogledali vse aktualne dogodke z slovenskih zelenih od prve do tretje lige. Večni derbi je tokrat pripadel Mariboru.


Preberite več


Sara Ketiš

V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš. Podcast | 79. oddaja | 29. sep 2019
V tokratni podcast oddaji se je predstavila mlada vezistka Sara Ketiš.


Preberite več

Golavt logo Članki

Primorski derbi ni postregel z zadetki

Marko Terlikar | 04. nov 2019 | Ženski nogomet

Včeraj je bil odigran 10. krog 1. SŽNL v katerem smo lahko spremljali primorski derbi med Primorjem in Koprom ter derbi med Radomljami in Krimom je pripadel rumenim. Včeraj je bil odigran 10. krog 1. SŽNL v katerem smo lahko spremljali primorski derbi med Primorjem in Koprom ter derbi med Radomljami in Krimom je pripadel rumenim.
Preberite več


Kaj se dogaja z Golavtom?

Marko Terlikar | 27. okt 2019 | Prva liga

Pri Golavtu se obetajo velike spremembe in vabim vse k sodelovanju, ki želijo pisati o nogometu. Vabljeni tudi komercialisti in snemalne ekipe. Pri Golavtu se obetajo velike spremembe in vabim vse k sodelovanju, ki želijo pisati o nogometu. Vabljeni tudi komercialisti in snemalne ekipe.
Preberite več


Televizijsko oddajo Golavt lahko spremljate vsak teden na: